U Gornjem Vakufu-Uskoplju uskoro tvornice za proizvodnju peleta i mlijeka u prahu

0
23

causevicGornji Vakuf – Gornji Vakuf-Uskoplje je među rijetkim gradovima u BiH u kojima je evidentan rast broja uposlenih, što je rezultat napora lokalne vlasti da stvori što povoljniji ambijent za otvaranje novih proizvodnih pogona.

Naime, u odnosu na prošlu godinu, broj radnika je veći za oko stotinu, a u planu su i neki novi poslovni potezi, koji bi trebalo biti realizirani u narednim mjesecima.

“Shodno odluci OV-a podigli smo kredit, kojim smo riješili pitanje industrijske zone. Taj projekt se završava, ostalo je samo još da se područje asfaltira i stavi u funkciju javna rasvjeta. Imali smo već i prve dodjele zemljišta za dvije fabrike. U jednoj će se proizvoditi mlijeko u prahu, a u drugoj pelet. Konkurs za dodjelu zemljišta u industrijskoj zoni je stalan, i trajat će sve do popune svih kapaciteta. Interes investitora je veliki, s obzirom na pogodnosti koje smo im ponudili”, kazao je za Agenciju Fena Sead Čaušević, načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Po njegovim riječima, planirana je, također, provedba nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata.

‘Za asfaltiranje puteva u MZ Voljevac osigurali smo 160.000, a za regulaciju rijeke Vrbas 150.000 KM. U projekte izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u naseljima Voljice i Ždrimci ponovo ćemo uložiti oko 100.000 KM. Urađen je i projekt glavne gradske saobraćajnice, kao i projekt sanacije lokalne deponije, za koji smo dobili urbanističku saglasnost nadležnog federalnog mninistarstva. Tu su još neki projekti koje ćemo nastaviti u 2015., radi poboljšanja uvjeta života svih građana’, naglasio je

(mojevijesti.ba)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime