U Goraždu uskoro novi prehrambeni pogon firme „Alprom d.o.o.“ (BIH)

0
0

zdrava hrana

Goražde – U opštini Goražde, na površini od 500m2 ovih dana gradi se novi pogon zdrave hrane za firmu pod nazivom „Alprom d.o.o.“. Proizvodnja ove firme odnosi se na prehranu, a svi prehrambeni proizvodi izvozit će se u Libiju.

Prošle sedmice načelnik opštine Goražde, Muhamed Ramović, obišao je teren na kom se gradi pogon, te razgovarao sa predstavnicima ove firme o tranutnim aktivnostima i planu zapošljavanja u istoj. Predstavnici firme izrazili su zadovoljstvo kada su u pitanju tekući radovi i izjavili da će u pogonu, u prvoj fazi, biti zaposleno 30 radnika. Isto tako, načelnik Ramović naglasio je da je sretan zbog ulaganja firme na ovom području i da će opština Goražde ovoj firmi pružiti svu neophodnu pomoć u daljem radu.

Direktor ove prehrambene firme, Rehad Alihodžić, izjavio je da se pored ovog objekta planiraju graditi još dva dodatna objekta, od čega bi jedan trebao biti hladnjača, a drugi primarna prerada zamrznutih proizvoda za poznatog kupca koji je i ujedno osnivač firme.

Vlasnik firme „Alprom d.o.o.“ Muhamed Mahjoub izrazio je zadovoljstvo kada su u pitanju tekući radovi, kao i kvalitet radne snage sa ovog područja. Isto tako, on ističe da mu je želja da otvori jedno veliko tržište u Libiji, te na taj način da poveže opštinu Goražde sa privrednom komorom u Libiji, čime bi predstavio prevredu Goražda i BiH.

(poljomagazin.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime