U Goraždu osnovan novi sportski kolektiv iza kojeg stoje uspiješni bh reprezentativci i balkanski prvaci

0
4

Goražde – Goražde je dobilo još jedan sportski kolektiv karate klub “Specijal” iza kojeg stoje uspiješni bh reprezentativci u karateu, majstori crnog pojasa drugi i treći dan, balkanski prvaci, koji iza sebe imaju stotine medalja sa brojnih državnih, međunarodnih i balkanskih takmičenja.

Karate klub “Specijal” osnovan je još 2006 godine u Sarajevu, pod drugim nazivom, da bi 2016 klub registrovan i na području našeg kantona pod nazivom “Specijal” dok u Sarajevu već broji preko 90 aktivnih članova ovog uspiješnog kolektiva koji djeluje od 2006.

Na području našeg kantona osnovan je tek nedavno, a iza ovog koletiva stoje kako smo i napisali uspiješni bh reprezentativci, balkanski prvaci i osvajači brojnih državnih, međunarodnih i balkanskih medalja mr.sc Ermin Mandžo – Cipa majstor crnog pojasa treći dan, dip.ing Dženan Šalo majstor crnog pojasa prvi dan, dip.politolog i balkanski prvak te sportista kantona Goražde Armin Mandžo majstor crnog pojasa drugi dan, pomoćni trener također majstor crnog pojasa prvi dan Kenan Bezdrob.

Istaknut ćemo da je karate klub “Specijal” i član karate saveza Bosne i Hercegovine, a njegovi dugogodišnji majstori karatea, osnivači i treneri ovog novog kolektiva su prošli sve uzrasne selekcije Bosne i Hercegovine i preko 20 uspiješno se bave karateom.

Treninzi na području našeg kantona počinju početkom nove školske godine u Septembru a održavat će se u sali Osnovne škole Fahrudin Fahro Baščelija i u sali Osnovne škole Mehmedalija Mak Dizdar u Vitkovićima.

Budući da se radi o vrlo uspiješnim osnivačima i trenerima, majstorima karetea nema sumnje da će novi sportski kolektiv zasijati medaljama novih članova.

Prijaviti se možete na broj telefona: 062/627-799, a tu je i facebook stranica Karate klub “Specijal”

Goražde PRESSBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime