U Cazinu održana Skupština općinskog Udruženja distrofičara

0
24

544208f7-947c-43b6-873d-30b0b0765237-clanovi-udruzenja-718x446Cazin – Na godišnjoj Skupštini Udruženja distrofičara općine Cazin, koja je održana u privatnim prostorijama jedne od članica ovog udruženja, između ostalog su usvojeni Izvještaj o radu i Plan aktivnosti za naredni period. Iako egzistira tek dvije godine, ovo udruženje potvrdilo se dosad realiziranim uspješnim aktivnostima, kao istinski zaštitnik svojih članova. Projekti zapošljavanja, banjskog liječenja i informisanja, predstavljaju prioritet u radu ovog udruženja.

– Mi smo nevladina, nestranačka i neprofitabilna organizacija, koja je prvenstveno namijenjena osobama sa invaliditetom i u tom pravcu djelujemo. Borimo se u ovom vremenu, u jako teškim uslovima, bez svog prostora i redovnog finansiranja, sa već ranije izgrađenim ljudskim kapacitetima, jer je nas nekolicina ranije radila u kantonalnoj Organizaciji distrofičara i stekli smo određena iskustva. Naša organizacija radi od oktobra 2012.godine u Cazinu, želeći dati svoj doprinos kvaliteti naše zajednice, prvenstveno iz oblasti invalidnosti – rekao je Hasmir Delić, predsjednik Udruženja distrofičara općine Cazin.

U ovom udruženju su trenutno angažirani na projektu informisanja svojih članova i pokušavaju posredstvom Helsinškog komiteta za ljudska prava, omogućiti izdavanje jednog biltena, koji bi dolazio na kućnu adresu svih članova, jer kako ističe Delić, previše je barijera. To dokazuje i činjenica, da je sjednica Skupštine održana u privatnoj kući njihove članice Erzine Nuhić. Na redovnoj sjednici Skupštine distrofičara općine Cazin bilo je riječi i o drugim aktivnostima, planiranim u cilju što kvalitetnije podrške članovima ovog

(bh-info)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime