U Bosanskom Petrovcu u toku su radovi na izgradnji rezervoara za pitku vodu

0
25

POSLOVNA_ZONA_B_PETROVAC_1 (1)Bosanski Petrovac – U Poslovnoj zoni Gorinčani u Bosanskom Petrovcu u toku su radovi na izgradnji Rezervoara za pitku vodu za potrebe hidrantske mreže, a takođe će se raditi i sistem za povećanje pritiska vode sa sadašnjih 1,5 bar na 6 bara, koji je neophodan za korisnike poslovne zone, zbog trenutnog slabog pritiska vode.

Izvođač radova je firma Graditelj iz Bihaća, a po ugovoru završetak radova je planiran u roku od šest mjeseci.

Na prilazu poslovnoj zoni počeli su pripremni radovi za izgradnju pristupnog puta, a izvođač radova je firma Divel iz Sanskog Mosta. Radi se o asvaltiranju dodatne trake puta pored poslovne zone.

U poslovnoj zoni Gorinčani radovi na izgradnji poslovnog objekta firme Legno-service iz Bihaća ulaze u završnu fazu i u toku je priprema za tehnički prijem objekta.

Djelatnost kojom se planira baviti firma je primarna i finalna prerada drveta sa pilanskom proizvodnjom, sušarom, parionom, te proizvodnjom drvenog peleta, briketa, cijepanog ogrevnog drveta i drveta za potpalu, kao i industrijska proizvodnja drvenog uglja, proizvodnja organskog komposta, te drvenih granulata. U firmi će biti zaposleno oko 30 radnika, a planirana su i buduća proširenja.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime