U Bosanskom Petrovcu izgrađeno 47 posto planirane kanalizacione mreže

0
24

kanalizacija bosanski petrovac (2)Bosanski Petrovac – Jučer je u kabinetu načelnika općine Bosanski Petrovac, Zlatka Hujića, održan radni sastanak na kome se analiziralo trenutno stanje na projektu Izgradnje kanalizacione mreže u Bosanskom Petrovcu.

Sastanku su pored načelnika općine, prisustvovali šef nadzornog tima, Haris Jašarević, Zdenko Lalić vlasnik firme Montmontaža-plinovod, iz Zagreba, čija poslovna jedinica u Bosanskom Petrovcu, vodi cijeli posao, predsjednik Tima za implementaciju projekta Huse Jukić i zamjenik direktora firme Montmontaža iz Bosanskog Petrovca, Suad Kličić.

Na sastanku je analizirana dosadašnja količina i kvalitet izvedenih radova, a zaključak sastanka je da treba uvesti još jedan dodatni tim podizvođača radova, kako bi se poslovi mogli završiti u ovoj građevinskoj sezoni, što bi bilo prije zadatih rokova. Trenutno se pregovara sa dva moguća podizvođača, među kojima je i domaće komunalno preduzeće.

Trenutno se izvode završni radovi na kanalu Fekalni kolektor, a u prvobitno stanje su dovedeni kanali F1-6, ulica Dževar, F2-5 i F2-6. U industrijskoj zoni je započeto sa radovima na kanalu F1 u dužini 250 m, a traju i pripremni radovi na kanalu F4, koji nije u naseljenim zonama.

U toku su i pripreme za Centralni dio grada, ulica 25. novembar, u kojoj će se uporedo vršiti i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Do sada je kompletno izgrađeno 47 % planirane kanalizacione mreže, a sa zapoečetim radovima pokriveno je preko 70 % planiranog posla.

Imajući ovo u vidu, završetak ovog projekta se očekuje u maju 2015. godine, a priključenje svih domaćinstava na kanalizacionu mrežu bi trebalo biti do kraja 2015. godine.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime