U 2015. godini zapečaćeno 16 gradilišta na području grada Tuzla

0
18

Tuzla – Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla tokom 2016. godine planira izvršiti zapošljavanje i podmlađivanje zaposlenika, kako bi se pozitivni rezultati rada, koji su ostvareni u 2015. godini, nastavili i tokom ove godine.

Inspektori Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla tokom 2015. godine izvršili u 3.993 inspekcijska pregleda, 1.232 pregleda komunalnih redara i 199 pregleda građevinskih kontrola. Dakle ukupan broj pregleda koji je obavila Služba u 2015. godini je 5.424.

„ Ovdje ćemo naglasiti da je izvršeno pečačenje i zatvaranje 16 objekata odnosno gradilišta, zabranjena je upotreba 26 objekata koji su predstavljali opasnost po život i zdravlje građana te je izvršen pregled 46 objekata za potrebe Službe za civilne zaštite, koji su se nalazili na područjima koja su bila ugrožena klizištima iz 2014. godine.“, ističe Zijad Lugavić rukovodilac Službe za inspekcijske poslove Grada Tuzla.

Na poslovima inspekcijskog nadzora radio je 41 uposlenik Službe, što je izuzetno mali broj ljudi uzme li se u obzir starosna struktura inspektora i obim posla koji se svakodnevno radi. Inspektori su tokom 2015. godine radili osam sati u redovno vrijeme te subotom i nedjeljom, a u ljetnom periodu i u poslijepodnevnim satima (u vremenu od 07.30 do 22:00 sata). Ovakav tempo rada, ističe Lugavić, bit će nastavljen i tokom 2016. godine s tim da će se morati raditi na podmlađivanju službe i upošljavanju još nekoliko inspektora.

„ Mi smo ovom Informacijom predložili jednu od mjera za unapređenje poslovanja, podmlađivanje Službe i upošljavanje mladih kadrova, naravno ukoliko oni, kao što je to gradonačelnik rekao, osvoje najveći broj bodova na konkursu koji bude raspisan te ćemo na taj način povećati efikasnost, efektivnost i produktivnost rada Službe.“, navodi Lugavić.

Tokom 2015. godine u prostorije Službe primljeno je više od 1500 stranaka te je shodno Sistemu upravljanja kvalitetom napravaljen i Plan rada za 2016. godinu.

(rtvslon.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime