U 20 kontrola zatečeno 11 neprijavljenih radnika

0
11

news-2012-December-porezna_uprava_fbih_383995382Sarajevo –  Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su jučer (19. 09. 2014. godine) na području Srednjobosanskog kantona izvršili 20 inspekcijskih nadzora kod poreznih obveznika pravnih lica priređivača igara na sreću klađenjem i poreznih obveznika …

… koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva.
Kontrolom je obuhvaćeno 10 uplatnih mjesta priređivača igara na sreću klađenjem i 10 ugostiteljskih objekata.

Predmet inspekcijskog nadzora bila je kontrola priređivanja igara na sreću u skladu sa Zakonom o igrama na sreću i provjera poštivanja odredbi Zakona o Poreznoj upravi FBiH, Zakona o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima i drugih poreznih zakona.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je ukupno  šest objekata, dok je za pet objekata izdato rješenje o pivremenoj zabrani obavljanja djelatnosti.

Od ukuponog broja zapečaćenih objekata, zatvorena su četiri uplatna mjesta kladionica i dva ugostiteljska objekta. Ističemo da je prilikom zatvaranja jednog ugostiteljskog objekta bila neophodna asistencija policije.

U toku kontrola zatečeno je 11 neprijavljenih radnika.

U pet uplatnih mjesta kladionica zapečaćena je oprema za priređivanje igara na sreću kao što su Bingo, utrke pasa, utrke konja, loto itd, koja je izmještena u posebne prostorije.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 14 prekršajnih naloga sa visinom izrečenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 74.500,00 KM.

Porezna uprava Federacije BiH nastavit će aktivnosti na otkrivanju i sankcionisanju nezakonitog poslovanju poreznih obveznika i u narednom periodu u cilju povećanja porezne discipline, navodi se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime