Tuzlanski kanton: Za javne investicije predviđeno oko 347 miliona KM

0
0

investicije_230213(4)Tuzla – Vlada TK donijela je Zaključak kojim je prihvatila Nacrt Programa javnih investicija Tuzlanskog kantona 2015-2017. godina koji je sačinilo Ministarstvo razvoja i poduzetništva. U Nacrt je uključeno 77 projekata sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od 347.417.680 KM, objavljeno je na web stranici Vade TK.

Program javnih investicija predstavlja pregled projekata koji doprinose ili treba da doprinesu realizovanju vladinih sektorskih politika za naredni srednjoročni period 2015-2017. godine. Dokument će biti korišten kao osnova kod donošenja Prijedloga Budžeta TK za 2015. godinu, kao i narednog trogodišnjeg Dokumenta okvirnog budžeta TK.

Program uključuje sve javne investicije koje pokrivaju ulaganja u razvoj i to državne infrastrukture, usluga i institucija. Program javnih investicija treba da posluži i kao sredstvo za bolji pristup u iznalaženju drugih izvora finansiranja, s obzirom da budžetska sredstva nisu dovoljna za finansiranje višegodišnjih razvojnih projekata.

Najznačajniji kandidovani projekti su: Izgradnja, adaptacija, opremanje i vanjsko uređenje kampusa Univerziteta u Tuzli, Zaštita akumulacije Modrac – I faza, toplifikacija Živinica, sanacija deponije “Višnjik” u Gradačacu, izgradnja kanalizacije otpadnih voda i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja kanalizacije na općini Doboj Istok, Rekonstrukcija/rehabilitacija regionalne ceste R-460 Gračanica (Bukva) – Srnice.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime