Tuzla: Od sutra stare cijene javnog gradskog prijevoza

0
4

Tuzla – Cijene prevoza putnika sutra će biti vraćene na nivo prije poskupljenja, odnosno na cijene koje su važile do 25. juna kada je objavljen novi cjenovnik  gradskih mjesečnih i polumjesečnih karata Gradskog i prigradskog saobraćaja DD Tuzla, kazao je predsjednik Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla Mirnes Ajanović na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare.

Sporazum između predstavnika Grada Tuzle i Uprave Gradskog i prigradskog saobraćaja DD Tuzla je postignut nakon što su zaključci Komisije za ljudska prava i slobode Gradskog vijeća Tuzla od 17. augusta usvojeni od strane Kolegija Gradskog vijeća Tuzla, a za sutra zakazana vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzla.

Navedeni Sporazum biće potpisan u poslijepodnevnim satima jer je gradonačelnik  Tuzle Jasmin Imamović službeno odsutan, s tim da je tekst sporazuma već dogovoren i usaglašen bez ikakvih uslovljavanja i prisila.

Grad Tuzla će u narednom periodu, shodno ranije donesenim Odlukama, raspravljati o unaprjeđenju obavljanja javnog prevoza putnika na području grada Tuzla, za što se očekuje i raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg prevoznika, a rješavaće se i ostali prijedlozi koji budu upućeni Gradskom vijeću Tuzla.

Komisija za ljudska prava i slobode je, nakon povećanja gradskih mjesečnih i polumjesečnih karata od strane Gradskog i prigradskog saobraćaja DD Tuzla, održala pet vanrednih sjednica, a svakodnevno su predstavnici Komisije učestvovali u svim aktivnostima na rješavanju navedenog problema u saradnji sa Gradonačelnikom, Kolegijem Gradskog vijeća Tuzla i Komisijom za statutarna pitanja i propise, gradskim službama i drugim nadležnim institucijama, kako bi se obezbjedili uslovi za vraćanje cijena na nivo prije poskupljenja, odnosno, kako bi se zaštitili interesi građana a posebno učenika, radnika, penzionera i drugih lica koja koriste usluge Gradskog i prigradskog saobraćaja DD Tuzla, istakao je na press konferenciji Mirnes Ajanović, predsjednik Komisije za ljudska prava i slobode.

Mirnes Ajanović uputio je zahvalnosti svim sredstvima javnog informisanja koji su svakodnevno građanima prezentirali informacije o aktuelnom stanju i time stvorili pozitivnu atmosferu za rješavanje problema nastalog povećanjem cijena javnog prevoza na području grada Tuzla.

(source.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime