Tursko-Švajcarska investicija: U Tarčinu kod Sarajeva gradi se luksuzno naselje Golden Hills

0
3

Tursko-švajcarska investicija: U Tarčinu kod Sarajeva gradi se luksuzno naselje Golden Hills

“Dido“ grupa je partnerska kompanija turskih i švajcarskih privrednika. U prvoj etapi se planira izgradnja na 25.000 kvadrata, na tom prostoru biće 29 vila, sportska i društvena igrališta, rekao jedan od investitora Uygur.

Bh. kompanija “Dido“ danas je u Sarajevu promovisala luksuzno stambeno naselje Golden Hills, koje će niknuti na skoro 25.000 kvadratnih metara u Tarčinu. Prema riječima investitora iz Turske i Švajcarske, koji su osnovali kompaniju “Dido“, naselje će imati 29 vila, ali i mnogobrojne prateće sadržaje, kao što su sportsko-rekreativni centar, igrališta za djecu.

Burcu Uygur, jedan od partnera grupacije “Dido“, istakao je da kompanija postoji preko 20 godina, a da je Golden Hills prvi projekat koji će realizovati u BiH.

“Veoma ozbiljno smo pristupili realizaciji ovog projekta. ‘Dido’ grupa je partnerska kompanija turskih i švajcarskih privrednika. U prvoj etapi se planira izgradnja na 25.000 kvadrata, na tom prostoru biće 29 vila, sportska i društvena igrališta. Cilj nam je da što prije završimo izgradnju objekata, odnosno da u što moguće kraćem roku projekat privedemo kraju“, kazao je Uygur, te dodao:

“Naš projekat je vrijednosti oko sedam do osam miliona eura. U okviru projekta, prema našim procjenama, učestvovaće oko 70 ljudi. Jedan od naših ciljeva je da kroz implementaciju projekta na jedan način pomognemo razvoj bh. privrede. ‘Dido’ grupa već 20 godina vodi velike i ozbiljne projekte i ima svoj potpis na značajnim projektima, koji su implementirani u Švajcarskoj.“

Uygur je naglasio da je njegov partner Murat Demirci prije mnogo godina bio u BiH i tada je rekao da će ponovo doći u tu zemlju. Njegova želja se ostvarila i sada zajedno ulaze u projekat, kao ortaci.

“Veoma mi je drago što smo u Sarajevu i BiH, gdje sam boravio prije 20 godina. Ovdje se osjećam veoma ugodno i nadam se da ćemo još više da rastemo. U budućnosti imamo planove za još velikih projekata i nastavićemo da radimo na projektima u BiH“, kazao je Demirci.

Prema riječima investitora, većinu radova, odnosno 90 posto, radiće bh. kompanije, a oni bi trebali trajati maksimalno od 16 do 18 mjeseci. Kako su istakli, osim što planiraju izgraditi luksuzno naselje u Tarčinu, imaju veliku želju da na određeni način pomognu Općini Hadžići. Stoga planiraju u ovoj općini izgraditi školu ili neki drugi društveno korisni objekat.

U naselju Golden Hills će se, osim 29 vila, na prostoru od oko 3.000 kvadrata nalaziti sportski tereni za košarku, fudbal i tenis, igralište za djecu i mesdžid. Oni koji se opredijele da budu stanovnici ovog naselja moći će uživati u luksuznom smještaju i sadržajima svjetske klase, jer je u planu izgradnja rekreativnog centra, fitnesa, džakuzija, sauna, hamama, bazena otvorenog i zatvorenog tipa, a u naselju je predviđena izgradnja modernog restorana, kafea i pekare.

Promociji naselja Golden Hills prisustovao je i Haldun Koc, ambasador Republike Turske u BiH. On je čestitao investirorima na odluci da grade u BiH te istakao da je Turska u svijetu poznata po građevinskim firmama i izgradnji infrastrukture. Stoga je investitorima, koje je okarakterisao kao sjajan primjer saradnje Turske i Švajcarske, zaželio mnogo sreće na terenu prilikom izgradnje Golden Hillsa.

U realizaciji projekta, manjim dijelom, učestvovaće i Turskih Ziraat Bank, koja će zajedno sa investitorima uložiti dio sredstava u izgradnju Golden Hillsa. Uz to Ziraat Bank je zainteresovana da finansira kupovinu objekata u naselju.

(trt.net.tr)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime