Turska je očekivala zaštitu od savezničke zemlje

0
1

Turska, Amerika, Premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je od Amerike očekivao da terorističkoj organizaciji PJD kaže da je napad izvršen protiv Turske smatra kao da je njima počinjen.

Premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je od Amerike očekivao da terorističkoj organizaciji PJD kaže da je napad izvršen protiv Turske smatra kao da je njima počinjen.

Jedino što očekujemo od savezničkih zemalja je zaštita od Turske.

Premijer Davutoglu je kazao da u pogledu sigurnosti uzimaju posebnim odbrambene mjere.

Nakon pet sati brifinga u zgradi vlade Ankari, premijer Davutoglu održao je konferenciju za novinare i rekao da u okviru koncepta sigurnosti kapitala će početi nove aktivnosti za sigurnost u Ankari.

Na sigurnost Ankara će ojačati podršku u opremu i osoblje će poduzeti dodatne sankcije u gradu, te će također razviti poseban sigurnosni mehanizam, premijer Davutoglu.

Svi terorističkih događaja izazvao veliku tugu među građanima, ali i pored toga, Turska naći snage da demokratija radova, u vremenu održati parlamentarne izbore i ekonomskom smislu, kao što je navedeno od strane OECD-a koji se nalaze na listi zemalja sa najvećom stopom rasta, naglasio premijera Davutoglu.

Stabilnost je jedan od najvažnijih faktora koji trebaju Turska i najveći doprinos da očekujemo od građana. No sigurnost koncept ne može biti uspješna ako nema podršku građana, premijer Davutoglu.

Bez obzira na etničke, jezičke, vjerske pripadnosti, nijedna druga Turska koja bi mogla ostaviti, premijer Davutoglu istakao.

Nastavak pritvor 22 ljudi koji su uhapšeni u okviru istrage o kukavički napad 17. februara.

Je napad izvršen od strane terorističke organizacije PJD / PKK i akcija se odnosi na Siriju. To se ne sumnja.

Na pitanje o stavu Washingtona prema PJD, premijer Davutoglu kritikovao rukovodstvo Washington i rekao:

Kada je u pitanju sigurnost Turske, savezničkih zemalja više ne žele rečenice koje počinju s ali, ali,. Jedino što očekujemo od saveznika da se zaštiti sigurnost Turske.

Premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je od Amerike očekivao da terorističkoj organizaciji PJD kaže da je napad izvršen protiv Turske smatra kao da je njima počinjen.

(trt.net.tr)

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime