Treća posjeta žepačkim izvoznicima: Izrada biznis i marketing planova

0
24

Žepče, Tešanj – Dana 10.11.2015. predstavnici Ekonomskog instituta iz Banja Luke posjetili su poduzeća Vin-metal d.o.o. i Montažne eko kuće Porobić d.o.o. Žepče u pratnji predstavnika Razvojne agencije Žepče s ciljem izrade biznis i marketing planova na BEAR području.

U okviru EU projekta „COBEAR“ koji Razvojna agencija Žepče provodi u partnerstvu s tešanjskom razvojnom agencijom – TRA, općinom Teslić i Udruženjem poduzetnika „Biznis Centar„ Jelah, u toku je provedba izrade biznis i marketing planova za odabrane izvoznike uključene u projekt.

Ovo je bila treća posjeta ovim poduzećima, u kojoj je predstavljena analiza i prezentacija nacrta dokumenta, odnosno nacrt marketing plana za poduzeće Vin Metal d.o.o. i biznis plana za Montažne eko kuće Porobić d.o.o.

Biznis i marketing planovi su predviđeni za strana tržišta i nove proizvode, predviđene za sljedeći petogodišnji plan aktivnosti navedenih poduzeća.

Odabir poduzeća napravljen je prema prethodno provedenoj Analizi konkurentnosti odabranih sektora s BEAR područja (Tešanj, Teslić, Žepče) u kojoj su izrađeni akcioni planovi koji su za svako poduzeće definirali osnovne potrebe za podrškom, a koje će mu unaprijediti poslovanje i povećati konkurentnost na stranim tržištima.

Prema navedenim kriterijima na području općine Žepče za izradu poslovnih planova odabrana su poduzeća Budo-export d.o.o. Žepče i Montažne Eko kuće Porobić d.o.o. Žepče, dok su potrebu za izradom marketing plana izrazili Vinmetal d.o.o. Žepče i Elmont d.o.o. Žepče.

(RAŽ/radiozepce.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime