Travnik: Vlada SBK-a usvojila Program rada

0
4

Travnik – Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) na sjednici održanoj u srijedu u Travniku usvojila je Program rada Vlade za 2016. godinu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade tog kantona.

Stručna služba Vlade SBK-a je predložila, a Vlada SBK-a donijela Odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika te vlade.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada SBK dala je pozitivno mišljenje na Prednacrt zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju i na Prednacrt zakona o organizaciji mirovinskog i invalidskog osiguranja, te su oba mišljenja na prednacrte upućena u daljnju proceduru.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Vlada HNK-a je donijela Odluku o akontacijskoj raspodjeli sredstava namijenjenih za stručno usavršavanje prosvjetnih radnika. Odlukom se izdvaja iznos od 5.940,00 KM, koji će se uplatiti Ustanovi za obrazovanje odraslih “SEC” P.J. Travnik.

Također, donesena je Odluka o dodjeli ugovora za nabavku i instaliranje peći na čvrsto gorivo u OŠ “Voljevac” Gornji Vakuf/Uskoplje, kojom se izdvaja iznos od 26.176,88 KM, a sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču Dadić Promet d.o.o. Bugojno,

Zatim Odluka o utrošku sredstava i dodjeli ugovora za nabavku i ugradnju ulaznih vrata u OŠ Busovača, kojom se izdvaja iznos od 5.990,00 KM, a sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču “Rolplast” d.o.o. Busovača.

Također, donesena je i Odluka o raspodjeli sredstava iz Proračuna SBK za kulturu za 2015. godinu, kojom se izdvaja 93.200,00 KM, a sredstva se izdvajaju u svrhu realizacije projakata/programa iz oblasti kulture.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti školama za raspisivanje natječaja za upražnjena radna mjesta u osnovnim i srednjim školama, za nastavno i nenastavno osoblje te Odluka o raspodjeli dijela sredstava za kulturu iz Proračuna SBK za 2015. godinu, a kojom se izdvaja iznos od 93.200,00 KM za realizaciju projekata/programa iz oblasti kulture.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK-a je donijela Odluku o izdvajanju sredstava potrebnih za realizaciju projekta u vodoprivredi “Izgradnja fekalne i oborinske kanalizacije II faza” (ul.S.Tomašević i Vilenička) na području općine Novi Travnik. Tom odlukom se izdvaja 9.469,16 KM, a sredstva će se doznačiti izabranom ponuđaču “Ganik IDA” d.o.o. Vitez.

Na prijedlog Kantonalne uprave za pitanje branitelja, Vlada SBK je donijela Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna SBK za 2015. godinu za zdravstvenu zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji, a kojom se izdvaja iznos od 142.268,13 KM.

Također, donesena je Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna SBK-a za 2015. godinu za izgradnju i uređenje spomen obilježja, a kojom se izdvaja iznos od 5.000,00 KM te Odluka o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna SBŽ za 2015.godinu za manifestacije i obljetnice, a kojom se izdvaja iznos od 25.600,00 KM, kao i Odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava iz Proračuna SBK za 2015.godinu za udruženja – udruge branitelja, kojom se izdvaja iznos od 76.500,00 KM.

Ministarstvo financija je predložilo, a Vlada SBK donijela Odluku o određivanju osnovice za plaću za mjesec prosinac 2015. godine, čija je osnovica za obračun plaće za sve zaposlenike u županijskim tijelima državne službe, osnovnom i srednjem obrazovanju 250,00 KM, a za nositelje pravosudnih dužnosti iznosi 107,60 KM.

Vlada SBŽ je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donijela također Odluku o izdvajanju sredstava potrebnih za realizaciju projekta u vodoprivredi “Čišćenje i uređenje vodotoka Rika, povećanje protoka i izgradnja obaloutvrda” na području općine Jajce, a odlukom se izdvaja iznos od 19.448,81 KM i sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču PUD “BH4” d.o.o. Jajce,

Donesena je i Odluka o izdvajanju sredstava iz Proračuna SBK-a za 2015. godinu, za nabavku opreme za prijenos podataka: GPS uređaja za potrebe Kantonalne uprave za šumarstvo, kojom se izdvaja iznos od 34.222,50 KM, a sredstva će se doznačiti najpovoljnijem ponuđaču “Gauss” d.o.o. Tuzla.

izvor:fena

(radiodonjivakuf.com.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime