Torsten Gele, vlasnik njemačke firme Konvivo Holding: Vaše obrazovanje je na veoma visokom nivou

0
30

konviv-650x400Krajina – Konvivo Holding u budućim planovima, kako je istaknuto na današnjem sastanku u ZZ USK , želi i u Bosni i Hercegovini sagraditi jedan dom za stara i iznemogla lica

– Zavod za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona bio je domaćin sastanka koji je upriličen između predstavnika zdrvstva, obrazovanja i zapošljavanja iz Unsko-sanskog kantona, sa vlasnikom njemačke firme Konvivo Holding, Torstenom Geleom. Radi se o jednoj od vodećih firmi u Njemačkoj koja se bavi njegom starih i iznemoglih osoba. Sastanak je bio inicijalnog karaktera u cilju realizacije i sprovođenja sporazuma o zapošljavanju medicinskih radnika iz BiH u Njemačkoj.

Vlasnik njemačke firme Torsten Gele u uvodon predstavljanju, naglasio je kako se radi o firmi koja ima tradicju dugu 30 godina i koja u ovom sektoru pokriva 50 posto njemačkog tržišta. Sa 5.000 zaposlenih ubraja se vodeće firme koje se bave njegom starih i iznemoglih lica. Preduzeće ima pozitivno iskustvo sa radnicma iz Bosne i Hercegovine i želja im je da u budućnosti njemačka firma ima što više kadrova iz naše zemlje.

Domaćin i posrednik u današnjim razgovorima bio je Zavod za zapošljavanje USK putem kojeg će se zainteresirani medicinski kadrovi zapošljavati u njemačkoj firmi.

Ministar zdravstva i socijalne politike Ibrahim Kajtazović, kao i ministar obrazovanja Unsko-sanskog kantona Adis Muharemović, pozdravili su ovaj vid saradnje, ali im je želja da njemačka firma investira i u Bosnu i Hercegovinu, kako bi se jačala bh. ekonomija

„Medicinski, ali i svaki drugi kadar iz Bosne i Hercegovine je veoma cijenjen u Njemačkoj i smatramo da je vaše obrazovanje na veoma visokom nivou“, istakao je Torsten Gele. Konvivo Holding u budućim planovima, kako je istaknuto, želi i u Bosni i Hercegovini sagraditi jedan dom za stara i iznemogla lica. Pored toga, radiće na razmjeni studenata i radne snage između dvije zemlje. Želja im je također, da učenici medicinske škole iz Bosne i Hercegovine obavljaju praktičnu nastavu u Njemačkoj.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime