Tokom predavanja dr. Zakira Naika u Japanu šest osoba primilo islam

0
24

Azija – Jedan od najvećih daija današnjice dr. Zakir Naik se trenuto nalazi u Japanu gdje održava predavanja o islamu kojima prisustvuju muslimani i nemuslimani. Za četiri dana tokom njegovih predavanja četiri djevojke i dvojica muškaraca su primili islam ponavljajući riječi šehadeta za dr. Zakir Naikom. Dvije sestre su odmah prilikom izgovaranja šehadeta stavile hidžab.

Risa- chan je jedna od novih muslimanki, a o svom putu u islam je kazala sljedeće:  “Bila sam jako oduševljena islamom kada sam 2011. godine učestvovala na SSEYAP-u, gdje sam provela 53 dana sa 200 učesnika iz cijele Azije. Tu sam također upoznala svog zaručnika iz Malezije, muslimanske prijatelje i porodicu koja je o meni brinula. Bila sam oduševljena kada sam vidjela kako žive smireno kao muslimani te da nemaju nikakvih zabluda niti predrasuda. Otkako smo odlučili da stupimo u brak, tri godine sam živjela putujući između Kuala Lumpura i Tokija pokušavajući da doživim i naučim islamsku praksu i kulturu, jer nisam željela da pređem na islam ‘samo zbog braka’.


Iskušenje je došlo 2015. godine; morala sam da operišem nogu, za šta mi je bila potrebno puno vremena kako bih se potpuno oporavila. Bila sam također tužna jer smo se u to vrijeme trebali vjenčati, ali on mi je rekao: “Prihvati sve što se događa i vjeruj da će biti bolje. Učini najbolje što možeš, i ja ću uraditi isto za tebe”. Zbog njegovih riječi i neprestane podrške bila sam jaka u najtežim vremenima i bila sam sigurna da njegove riječi imaju osnove u njegovoj vjeri. To me je dovelo do čitanja Kur’ana, kojeg sam dobila na japanskom jeziku. Dok sam ga čitala bila sam toliko oduševljena i preplavljena osjećanjima. Dovoljne su bile prva i druga sura da mi pokažu šta znači vjera u Allaha.
Vjerujem da je 7. novembar 2015. godine bio potpuno moj dan. Izgovorila sam šehadet iza dr. Zakira Naika tokom njegovog predavanja pred više od 1.200 svjedoka. On je odgovorio na moje pitanje kako se odnositi prema drugačijim vjerskim praksama u društvu kao muslimanka iz Japana. On mi je s osmjehom i bistrim očima kazao: “Ukoliko ne budeš radila drugačije osim onako kako što Kur’an kaže, ne bi trebalo da bude problema”.
Čvrsto sam ubjeđena da je ovo suštinski odgovor na sva pitanja muslimana širom svijeta. To je bilo moje posljednje pitanje prije nego što sam prešla na islam i u njemu je sve sadržano. …. Osjećam da mi je laknulo sada kada sam konačno postala dio islama i osjećam da je moje srce sada čistije.
Reći ću vam da je to bio prvi put da sam izašla na vani nakon operacije noge, prvi dan kada sam upoznala svoju muslimansku sestru iz Japana, Arisu Merjem koja me je odvela na predavanje dr. Zakir Naika, po prvi put sam naučila o Allahovom stvaranju svega,… “

IslamBosna.ba

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime