Tim prosvetitelja iz Francuske pomaže socijalno ugroženim u Bosni i Hercegovini

0
2

ee760d1c1474fde7f8f71a96b2452e29_LSrebrenica, Francuska – U proteklih nekoliko mjeseci kako je udruženje Prosvjetitelj krenulo sa inicijativom osnivanja timova po bosanskohercegovačkim opštinama i dijaspori, rezultati tog hajirli projekta su već uveliko vidljivi na terenu. Ne samo da su timovi formirani u skoro svim opštinama u Bosni i Hercegovini gdje je Prosvjetitelj-ska karavana stigla, osnovan je tim i u državi Francuskoj, kao i u još nekim državama Starog kontinenta. 
Naime, tim Prosvjetitelja u Francuskoj na čijem čelu je naš uvaženi prijatelj i dugogodišnji član Prosvjetitelja, već od godina agresije, Almir Kadrić, je sa svojim članovima Bošnjacima pokrenuo akciju pomoći socijalno ugroženima u Bosni i Hercegovini. Tako je tim Prosvjetitelja iz Francuske skupio određena novčana sredstva koja je donio lično Almir i izrazio želju da ih uruči dvijema porodicima kao jednokratnu pomoć. Prvu porodicu koju je francuski tim pomogao bila je porodica demobilisanog borca koja je zbog nedostatka posla u nezavidnoj situaciji. Inače borca željnog rada koji se stidi što na ovakav način je od strane komšija i dobrih ljudi prepoznat da mu je pomoć potrebna. Druga porodica je gluhonijemi bračni par koji je dobio novorođenče.
Almir je sa ovim porodicama porazgovarao i uvjerio se da zaista postoji potreba za daljnom brigom o njima, te će u narednom periodu razgovarati i dogovarati kako da na najbolji način pomognu kako bi spomenute porodice svojim vlastitim trudom i radom mogle sebi obezbjediti mjesečne ili sezonske prihode koji će im omogućiti finasijsku samoodrživost.
Zahvaljujemo se timu Prosvjetitelja iz Francuske na njihovom trudu i zalaganju da pomognu svoje Bošnjake u Bosni ne samo paketima ili jednokratnoj pomoći, nego i na tomo da porodice kojima pomognu budu u prilici da se od svoga rada žive i budu zadovoljniji i sretniji u svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

(prosvetitelj.mualim)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime