Tešanović: Najveći problem mladih – nezaposlenost

0
15

slikac (1)Tešanj – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je da su najveći problemi mladih nezaposlenost i stambeno pitanje, te da se mora raditi na poboljšanju njihovog položaja.

Ona je je novinarima u Banjaluci, nakon sjednice Savjeta za mlade Republike Srpske, rekla da svi moraju raditi na poboljšanju položaja mladih i upoznati se sa njihovim problemima, da bi se iduće godine pripremila što kvalitetnija Omladinska politika.

Prema njenim riječima, potrebno je provesti istraživanje i oformiti bazu podataka o tome šta institucije treba da urade da bi problemi mladih bili otklonjeni.

Ona je istakla da je važna i Ekonomska politika koju će usvojiti Narodna skupština Republike Srpske, jer će Savjet za mlade dati smjernice na šta treba obratiti pažnju.

“Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske veoma je bitna za mlade, i moramo i dalje raditi na tome da mladi po što povoljnijim uslovima dođu do svoje prve stambene jedinice”, naglasila je Tešanovićeva.

Ona je podsjetila da je od 2008. godine do danas 1.800 mladih dobilo stambeni kredit od IRB-a i subveniciju kamatne stope od Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

Predsjednik Savjeta za mlade Republike Srpske Miloš Blagojević ocijenio je da je položaj mladih veoma loš.

“Radićemo na tome da resorna ministarstva povećaju izdvajanja za mlade, s fokusom na kvalitetne programe volontiranja, razmjene studenata i stipendiranja”, dodao je Blagojević.

Sjednici su prisustvovali i član Savjeta za mlade Republike Srpske i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić i predsjednik Odbora za pitanja djece, mladih i sporta u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nikola Baštinac.

(Nezavisne)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime