Tešanj: Policija će preuzeti sve mjere da se otkrije krivac za ovo monstruozno djelo

0
54

Tragom jučerašnje informacije koju smo dobili od mještana i prolaznika sa područja Crnog Vrha o lešu  bolesne ili namjerno ubijene krave koja je na tom lokalitetu bačena i nanosi ogroman smrad, kontaktirali smo Komandira PS Tešanj Jusufa Katicu.

Također na istoj lokaciji su mještani i prolaznici primjetili  druge skelete ubijenih životinja.

Kako je izjavio za ZOS radio komandir Jusufa Katicu : ” Poduzeti ćemo sve mjere da se otkrije krivac. Kontaktirali smo Općinu Tešanj da se to animira, da se prvo skloni, a onda da pokušamo da utvrdimo ko je to uradio.  Angažovat će se komunalni inspektor, a i mi ćemo sa svoje strane sve učiniti da se ovo monstruozno djelo kazni.”

Ovakvi  slučajevi se prijavljuju komunalnom redarstvu (koje ima ograničene mogućnosti djelovanja), veterinarskoj inspekciji (koja je odgovorna za desetke ostalih nadležnosti vezanih uz životinje i nije specijalizirana za njihovu zaštitu) i policiji (koja može djelovati samo temeljem pojedinih odredbi npr. Kaznenog zakona, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali također nije specijalizirana za zaštitu životinja).

Fotografija korisnika/ce Zos Radio.Fotografija korisnika/ce Zos Radio.Fotografija korisnika/ce Zos Radio.Fotografija korisnika/ce Zos Radio.

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime