Teror policije RS nad Bošnjacima u selu Glogova kod Bratunca

3
41

BiH – Policija Republike Srpske vrši konstantan pritisak na bošnjačke povratnike. Taj pritisak se najčešće sprovodi kroz česta hapšenja, ispitivanja, pretresanja imanja, sumnjičenja za teška krivična djela, krađe i slično.

Tako je jučer bratunačka policija izvršila pravo nasilje nad bošnjačkim povratnicima u selu Glogova. Naime, policija je pokrenula istragu za krađu 12 vreća brašna u selu Vladišići, koje se nalazi iznad bošnjačkog sela Glogova. Osumnjičeni su Bošnjaci. Većina povratnika iz Glogove su podvrgnuta ispitivanjima, čak su i djeca privođena na ispitivanje.

Također, svi bošnjački povratnici iz tog kraja koji imaju plavog Golfa osumnjičeni su za krađu. “Skoro cijelo selo je ispitivano zbog tog brašna.Mi više ne možemo ovo trpjeti, bez ikakvog osnova i dokaza se sprovodi nasilje nad nama. Pozivamo naše televizije da dođu u selo i vide šta se radi sa nama”, kaže nam jedna od mještanki sela Glogova, čiji muž je rekao da on više ne može da podnese takav odnos policije RS-a prema njima i da će se ubiti ako se ovako nastavi.

Kao što smo naveli na početku ovog teksta, policija Republike Srpske traži bilo kakav povod da maltretira bošnjačke povratnike. Nažalost, Bošnjaci osjećaju da njihov položaj postaje svakim danom teži.

(bosnjaci.agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

 1. Ne sumnjam u policiju Republike Srpske. Samo nek radi svoj posao i nek čuva mir i sigurnost svih građana. Međutim, mene brine nešto drugo. Policija Federacije ne može ni da pomisli, a ne nogom da kroči u kompleks IC “Kralj Hahd”. Ovaj saudijski vehabijski centar u sred Šehera je ekseritorijalan a zahvaljujući babu i njegovom sinčiću. A znamo su svi akeri dosadašnjih terorističkih napada u BiH povezani upravo sa vehabijama.

  0

  0
 2. Senluk cini AGA IZ DEN HAGA,
  uvatio Karadzica Rada,
  Uvatio i SRATAKA Mladica,
  a “pritego” Tomu i VUUCICA,
  Pritego ih za Ravno Kosovo,
  da podpisu da nje njiovo,
  i da nije i da biti nece ,
  to im TAQI u BRISELU rece.
  Podpisase a nije im milo,
  da im nebi ka VOJVODI BILO.
  Gura Vucko Duduk Milorada,
  nebil kako da Bosnom zavlada,
  No i MUJO tvrda muuda
  ima,
  pa do lakta on odmjera svima.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime