Temeljin principi dr. Silajđića i Jerlagića- država Bosna i Hercegovina

0
11

haris_silajdzic_i_amer_jerlagic1aVisoko, Bugojno – Na tragu saopćenja od kolega iz Opštinskog savjeta Stranke za BiH Visoko gdje se najoštrije osuđuje pisanje Dnevnog avaza, stranačkog biltena SBB-a, Općinski savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Bugojno s ponosom može da stane iza svojih najugledniji kadrova, posebno osnivača Stranke za Bosnu i Hercegovinu dr. Harisa Silajdžića koji je u najtežim ratnim danima po Bosnu i Hercegovinu obavljao nasloženije političke funkcije, gdje se neprikosnoveno borio za sve građene Bosne i Hercegovine. Dr. Haris Silajdžić u svom političkom djelovanju nikada nije napadao politčke protivnike bez dokaza, nije se koristio metodama Gebelsa da više ponavljana laž postaje istina.

Obavljajući funkciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić je radio na zaštiti države Bosne i Hercegovine i njenih građana. Haris Silajdžić sa svojim saradničkim timom stao je u odbranu Ejupa Ganića, Jovana Divjaka i svih patriota koje su srpske vlasti po svaku cijenu željele uhapsiti i suditi im za djela koja nisu počinili. Obnašajući funkciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u Svijetu priznatog diplomate dr. Silajdžić je uspio da na destine bosnaskohercegovčkih firmi dobiju milionske poslove po arapskim zemljama, a dionica autoputa Vc na zeničkoj zaobilaznici, koja se uporavo sada gradi, gradi se zahvaljući kuvajtskom fondu i zaslugama dr.Silajdžića.

Gospodo iz SBB-a prestanite preko svog stranačkog biltena „Dnevnog avaza“ širiti klevete i laži. Ako imate konkretne dokaze navedite ih, podnesite krivične prijave, a ne građane Bosne i Hercegovine konstantno lažno informisati, piše u saopćenju SBiH Bugojno.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu i njen osnivač dr. Haris Silajdžić nikada nisu odustali od temeljnih principa, a to je država Bosna i Hercegovina. Državna imovina mora ostati vlasništvo države Bosne i Hercegovine. Svi građani Bosne i Hercegovine moraju uživati jednaka prava i slobode.

Sadašnji predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Amer Jerlagić je svojim radom dokazao kao jedan od najuspješnijih stručnjaka na polju energetike. Svojim radom je učestovao u obnovi elektroenergetskog sistema Bosne i Hercegovine, koji je poslije agresije bio uništen.

U periodu od ’92. do ’96. godine bio je pripadnik Armije BiH i jedan od najmlađih oficira 4. Korpusa Armije BiH.

Obnašajući funkciju generalnog direkotra JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, Amer Jerlagić je od tradicionalnog gubitaša napravio uspješni bosanskohercegovački brend. Elektroprivredu Bosne i Hercegovine uveo je među stotinu najuspješnijih u jugoistočnoj Evropi i među 500 prvih, u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Svoj nepotpuni mandat završio je sa preko 120 miliona KM dobiti. Ostat će upamćen po historijskoj odluci da u jednu kompaniju uveže rudare i energetičare i stvori Koncern Elektroprivreda Bosne i Hercegovine sa sedam rudnika uglja, sve ovo je rezultiralo i nagradom za najmenadžera u Bosni i Hercegovini u 2009. godini. Uprava na čelu sa Amerom Jerlagićem je u godinama recesije uspjela sačuvati i na računima Elektroprivrede Bosne i Hercegovine ostaviti preko 300 miliona KM neophodnih za investiranje.

Gospodo iz SBB-a prestanite preko svog stranačkog biltena „Dnevnog avaza“ širiti klevete i laži. Ako imate konkretne dokaze navedite ih, podnesite krivične prijave, a ne građane Bosne i Hercegovine konstantno lažno informisati, piše u saopćenju SBiH Bugojno.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime