Tehnički fakultet Bihać: Međunarodni studentski projekat „Innovation school of Sprungbrett“

0
11

Bihać – U sklopu zajedničkog međunarodnog projekta „Innovation school Sprungbrett“, kojeg izvodi šestvisokoškolskih institucija: Visoka škola za arhitekturu, drvo i građevinu Univerziteta u Bernu (Švicarska), Univerzitet u Neuchatelu (Švicarska), Tehnički Univerzitet u St. Petersburgu (Rusija), Fakultet za dizajn i tehnologiju namještaja i enterijera Univerziteta u Skoplju (Makedonija), Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, Biotehnički fakultet Univerziteta u Ljubljani (Slovenija) i Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, u periodu od 20-26.10.2015. godine održana je 1. studentska konferencija u Bielu (Švicarska).

Na konferenciji je učestvovalo dvadeset i osam studenata drvnoindustrijskog i građevinskog odsjeka sa šest visokoškolskih institucija koje sudjeluju u zajedničkom projektu i tom prilikom su predstavili svoje stručne radove na Univerzitetu u Bernu i Univerzitetu u Neuchatelu. Također učesnici konferencije su imali priliku posjetiti sjedište Ujedinjenih nacija za Evropu u Ženevi.

Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću su predstavljali studenti Zinaida Omerčević, Aleksandra Cvetićanin, Ivona Pečenković i Sara Kečalović te dekan Tehničkog fakulteta doc.dr. Atif Hodžić i voditelj Ureda za projekte i međunarodnu saradnju mr. Damir Hodžić.
Projekat „Innovation school of Sprungbrett“ predstavlja nastavak uspješno završenog projekta u protekle tri godine i trajat će do 2018. godine u okviru kojega će studenti učesvovati na još tri studentske konferencije i 8 praktičnih projekata u zemljama učesnicama.

Slijedeći praktični projekat bit će održan u novembru u Bihaću gdje će studenti i nastavnici u firmama Sani Global i Eragon primjeniti svoja do sada stečena stručna znanja.
Projekat je finansiran od strane švicarske fondacije Mercator i švicarske ambasade u BiH.

(krupljani.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime