Tehnički fakultet Bihać: Međunarodni studentski projekat „Innovation school of Sprungbrett“

0
51

iv

Bihać – U sklopu zajedničkog međunarodnog projekta „Innovation school Sprungbrett“, kojeg izvodi šest visokoškolskih institucija: Visoka škola za arhitekturu, drvo i građevinu Univerziteta u Bernu (Švicarska), Univerzitet u Neuchatelu (Švicarska), Tehnički Univerzitet u St. Petersburgu (Rusija), Fakultet za dizajn i tehnologiju namještaja i enterijera Univerziteta u Skoplju (Makedonija), Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu, Biotehnički fakultet Univerziteta u Ljubljani (Slovenija) i Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, u periodu od 21-27.02.2016. godine održana je 2. studentska praktična radionica u Skoplju (Makedonija)

Na radionici je učestvovalo osamnaest studenata drvnoindustrijskog i građevinskog odsjeka sa šest visokoškolskih institucija koje sudjeluju u zajedničkom projektu i tom prilikom su zajedno sa stručnim ekspertima i profesorima iz područja obrade drveta i dizajna drvnih proizvoda u firmi Feydom u Skoplju projektovali i izradili jedan radni sto i jednu sofu.
Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću su predstavljali studenti Zinaida Omerčević, Aleksandra Cvetićanin, Ivona Pečenković i Sara Kečalović te dekan Tehničkog fakulteta prof.dr. Atif Hodžić i voditelj Ureda za projekte i međunarodnu saradnju mr. Damir Hodžić.

Projekat „Innovation school of Sprungbrett“ predstavlja nastavak uspješno završenog projekta u protekle tri godine i trajat će do 2018. godine u okviru kojega će studenti učesvovati na još dvije studentske konferencije i 6 praktičnih radionica u zemljama učesnicama.
Slijedeća studentska konferencija bit će održan u maju 2016. u Ljubljani gdje će novih dvadeset i osam studenata predstaviti svoje stručne radove.
Projekat je finansiran od strane švicarske fondacije Mercator i švicarske ambasade u BiH.

(usn.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime