Tegeltija: Ako dam ostavku naslijedit će me Srbin iz Republike Srpske

0
3
“S mojom smjenom ili ostavkom desilo bi se puno toga, ali se neće desiti ništa na kvalitetu i poboljšanju pravosuđa u BiH”, rekao je Tegeltija.

On nije želio da otkrije da li će podnijeti ostavku na poziciji predsjednika VSTV-a, ističući da će svoju odluku saopštiti sutra na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Govoreći o vlastitoj sigurnosti, Tegeltija je rekao da je prilično opušten u Banjoj Luci i da nema nikakvih strahova, ali da ima veliku zabrinutost za svoju ličnu sigurnost u svakom pogledu.

“Moguće je da mi neko učinili zlo i u Banjoj Luci, ali je puno vjerovatnije da se to desi u Sarajevu zbog same teritorije. Vjerujem da u Banjoj Luci postoje i službe sigurnosti koje ne bi to tako lako dopustile ili ako bi se to dogodilo, makar bi to istražile i ne bi pozdravile”, istakao je Tegeltija večeras za RTRS.

On je ponovio da je kao predsjednik VSTV-a BiH i kao čovjek u Sarajevu i cijeloj Federaciji BiH u javnom diskursu izložen tolikoj količini nezakonitosti, demonizaciji i dehumanizaciji.

“U slučaju da me neko ubije rekli bi da foliram, da je to neka teorija zavjere, da sam to nešto sam inscenirao ili da sam to zaslužio”, kaže Tegeltija.

On je rekao da je u Sarajevu kroz “garnituru SDA, organizacije koje su s njima povezane i medije koje kontrolišu, stvoren takav ambijent da se pozdravlja i ima punu podršku svaki nezakoniti akt, akt nasilja i obavještajni i svako zlo koje se može učiniti prema njemu”.

“SDA ima namjeru i ciljeve da preuzme potpunu dominaciju i kontrolu nad pravosudnim sistemom u BiH”, ocijenio je Tegeltija, zaključujući da se u tu svrhu dešavaju aktivnosti koje sprovode obavještajne i paraobavještajne službe koje su povezane s tom strankom.

VSTV je prošle sedmice održao vanrednu sjednicu čija je tema bio sporni audio-snimak razgovora Tegeltije s bivšom članicom Vijeća Milijanom Buhom, koji je objavljen u medijima, o imenovanju njene sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Na sjednici su usvojena tri zaključka od kojih se jednim traži da Tegeltija razmotri mogućnost podnošenja ostavke.

Tegeltija je na sjednici negirao izvještaje medija i naglasio da je taj snimak nezakonit, neautentičan i iskonstruisan.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime