Tarik Žetica: U BiH nije mogao naći posao, u Kuvajtu postao direktor!

0
2

Konjić – Tarik Žetica (29) iz Konjica je 2011. godine završio Fakultet Zdravstvenih Studija u Sarajevu, te je kao i većina mladih pokuša naći posao u svojoj struci i u svome gradu. Nakon završteka studija nije uspio naći adekvatan posao u svojoj struci te je 2012. godine otišao u Kuvajt da radi.

Zadovoljan uslovima

“Radim za Fawziah Mubarak AlHassawi group of companies (FMH) na projektu Rehafit – Mubarak AlHassawi Medical City, kao PT director. Rehafit je ustvari klinika za Fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja je nedavno počela sa radom. Zadovoljan sam poslom i platom. Za sada se sigurno ne planiram vraćati u BiH jer sam zadovoljan uslovima u Kuvajtu”, rekao je Žetica.

Žetica ističe da je život u Kuvajtu mnogo drugačiji nego u Bosni i Hercegovini.

“Uslovima života i primanja su ovdje dobra tako da se ne može nikako porediti Kuvajt i BiH. Kada je upitanju posao uslovi i infrastruktura u Kuvajtu su mnogo bolji nego u našoj BiH jer se ovdje ulažu ogromni novci u razvoj medicine”, istakao je Žetica.

Dodaje da uslovi vezani za posao u Kuvajtu su dosta različiti i vrlo ih je teško generalizirati.

“U BiH obično dolazim u vrijeme godišnjeg odmora, koji je uglavnom u ljetnom periodu, s obzirom da su tada temperature u Kuvajtu dosta visoke, ponekad kad čak i do više od 50 stepeni Celzijusa, tako da u tom periodu jedva čekam da dođem na odmori jer su nesnošljive vrućine”, rekao je Žetica.

Kuvajčani dosta tradicionalni

Kaže da su Kuvajćani dosta tradicionalni i žive poprilično opušteno. “Od nekih četiri miliona stanovnika koji žive ovdje, bar pola su strani državljani iz mnogih zemalja Azije, Evrope, Amerike, Australije, Afrike, koji su došli ovdje da rade i da sebi zarade novce s kojima mogu itekako dobro živjeti u svojim državama”, kazao je Žetica.

Druženje s Bosancima i Hercegovcima

“U Kuvajtu nas Bosanaca i Hercegovaca nema baš mnogo i svi se uglavnom poznajemo redovno viđamoi družimo. Iskoristimo priliku kada god imamo slobodnog vremena da se viđamo i provodimo vrijeme razgovarajući o našoj državi”, istakao je Žetica.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime