Tadić: ‘Dodik je najskuplja promašena investicija RS’

0
1

imagesPodrinje – Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić rekao je danas da Milorad Dodik predstavlja „najskuplju promašenu investiciju RS-a“.

-Njegovi ljudi su uništili više od  milijardu KM. Da je Dodiku bio cilj samostalnost RS-a, on bi 100 miliona eura dao američkoj, britanskoj, njemačkoj, ruskoj i francuskoj admisnitraciji i kupili bi samostalnost RS-a, kao što su je kupili i brojni drugi tokom protekle istorije. Ali Dodiku nije cilj samostalnost RS-a, već da ta priča bude ulaznica za novi period vlasti, od 2014. do 2018.godine, i da se nastavi s propadanjem RS-a, koje enormno bogati brojne ljude oko Milorada Dodika – ustvrdio je Tadić.

U tom smislu, kaže, najviše smeta što neki ljudi, za koje se, kaže, mislilo da imaju politički autoritet i težinu, poput Igora Radojičića, sve više ispadaju smješni u svojim izjavama, ponižavaju se tvdnjama poput one da je „SDS predložio ukidanje entitetskog glasanja i slično“ i što, kaže, pokazuju da nisu ništa drugo, “nego smokvin list za kriminal i korupciju i promašenu tzv.nacionalnu politiku koju vodi Milorad Dodik”.

-Pozivamo Igora Radojičića da svaki put kada Milorad Dodik spomene referendum, kaže Miloradu Dodiku da ima svoj klub poslanika i predloži to na Narodnoj skupštini RS-a, pa da vidimo da li će do toga zaista doći –naveo je potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić.

Naveo je i da je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kapitulirao na temama borbe protiv kriminala i korupije, na ekonomskoj i socijalnoj politici te pobjegao na isključivu temu nacionalne politike.

Tadić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da je SDS spreman da i na tom polju rasčisti odnose s SNSD-om i da budu, kako navodi, jasna sva pitanja.

-U tom smislu uputili smo poziv SNSD-u i Miloradu Dodiku da, ukoliko ima uslova za referendum o samoslanosti RS-a, taj referendum bude raspisan u roku od 30 dana.

Ako nema uslova, neka ne zloupotrebljava tu temu u predizbornoj kampanji, jer je očigledno da se radi samo o predizbornoj retorici – rekao je Tadić.

Uvjeren je da će se iz svega vidjeti da će Dodik odustati i od referenduma i svih tih tema, jer, kako navodi, niti ima snage, niti volje da to uradi, jer bi to već dosad i napravio.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime