Svi smo mi Naser Orić!

0
0

ElmedinaMufticPiše: Elmedina Muftić

Stidi se Evropo. Ti, koja se zaklinješ u ljudska prva i slobode. Ti, Stara damo koja koja sebe smatraš civiliziranom i hvališ se kako je tvoje bogatstvo u raznolikosti kultura i religija koje su u tebi nastanjene. Ti, Kraljice licemjerja, koja humanost poznaješ samo u riječ , a nikako u djelu. Ti, Evropo koja si od 1992. – 1995. Godine, dozvolila da se pred tvojim očima punim “ljubavi za čovjeka” dvije stotine hiljada puta ubije čovječanstvo, a samo u Srebrenici više od deset hiljada puta.

Ti, Evropo koja si saučesnik u genocidnoj agresiji koja se dogodila u tvom srcu, a Ti si šutjela, nisi željela da spriječiš, a mogla si. Ti, koja si aplaudirala laži, dok si istinu prešućivala. Ti se nisi odazvala na vapaj Majke dok su joj dijete sa prsa trgali i poganom čizmom zgazili. Ostala si gluha i pored toga što si čula plač djece kojima srpsko-crnogorska i hrvatska armada, četnici i ustaše, ubijaju roditelje. Čula si Evropo i krik užasa silovane bošnjačke djevojčice, žene, starice, kojoj ubijaju dostojanstvo a ostavljaju ih u životu. Sve si Ti znala, a ništa činila nisi da zaustaviš zlo koje se u genocid pretvorilo. I nikad se pokajala nisi, nego si nastavila da imaš dvostruke aršine, da svojim “neutralnim” stavom ponižavaš žrtve genocida i smiješ nam se u lice. Nikad nisi osjetila stid jer Ti nemaš obraza da osjetiš stid. A oni koji nemaju obraza, njima je sve dozvoljeno, njima ni genocid nije genocid. Njima je žrtva dželat, a dželat žrtva.

I danas. Kad nas manje od mjesec dana dijeli od obilježavanja dvadesete godišnjice od genocida u Srebrenici, Ti gubiš i posljednji trun obraza, hapseći ratnog komadanta odbrane Srebrenice Nasera Orića, kojeg je Haški tribunal oslobodio svih lažnih optužbi za navodni ratni zločin, koji je skuhan u veliko-srpskoj kuhinji. Sud kojeg si i ti Evropo, pod okriljem UN-a, osnovala. Dok tvoji izvršioci pravde na slobodu puštaju brojne srpsko-crnogorske i hrvatske ratne zločince, posebno Vojislava Šešelja, koji se diči time što je četnički vojvoda i koji svojim zlom i tebi Evropo pljuje u već popljuvani ti obraz, koji ne prestaje da sije mržnju i zločinačku retoriku i vrijeđa sve normalne ljude, Ti ogrezla u licemjerstvu hapsiš heroja Nasera Orića. Stidi se svoje starosti, stidi se Evropo svog licjemjerja, stidi se svojih dvostrukih aršina, stidi se same sebe, jer ovim hapšenjem si potvrdila da si saučesnik u genocidu, da si i nalogodavac, da je očito trebalo po tvojim mjerilima da se uklone Bošnjaci, bosanski muslimani, iz srca Evrope. Vodila si i vodiš dvostruku igru. Glumiš lažnog prijatelja, misleći da mi Bošnjaci ne vidimo zlo koje isijava iz tebe. Kad nam je trebalo da se borimo za opstanak ti si nam uvela embargo na oružje i pustila da po nama golorukim udara četvrta vojna sila u Evropi. Nadala si se da ćemo brzo nestati, da ćete nam trag zamesti. Da će te rušeći naše džamije, naše mezaristane, kulturno-historijske spomenike, zamesti trag bošnjačkog postojanja, kao i uništiti državu Bosnu i Hercegovinu. Ali nije vam uspjelo ni tad kao što vam neće uspjeti ni sad.

Uhapsili ste Nasera Orića, ali ste zaboravili da je svaki Bošnjak Naser Orić, pa bujrum hapsite nas sve!

Naser Orić je heroj našeg naroda. Simbol časne borbe za najveće ciljeve humanosti i ljudskog dostojanstva. Borac protiv srpsko-crnogorskog fašizma koji je prijetio cijelom regionu. To što vaš pomračeni um, zadojen mržnjom prema Islamu i ummetu Muhammeda a.s. i prema nama Bošnjacima, kao bedemu Islama na ovim isturenim prostorima, ne može da dokučiti prave vrijednosti, nije do nas nego do tebe Evropo.

Nikad nas nećeš uspjeti ušutkati, Bošnjaci su bili i Bošnjaci će biti na ovim prostorima dok je svijeta i vijeka.

Naser Orić će kao heroj hoditi ovom zemljom za koju je bio spreman život dati. On je ponos ovog naroda za čiji opstanak je zaslužan. Bosna i Hercegovina je Naser Orić, svaki Bošnjak je Naser Orić, svaki borac protiv fašizma je Naser Orić, i oni bijeli nišani u Potočarima su Naser Orić, i sve pronađene i nepronađene masovne grobnice u kojima su se krile i u kojima se još uvijek kriju kosti nevinih Bošnjaka, žrtava genocida, tišinom svjedoče da su Naser Orić. I svaka majka kojoj su ubili dijete i svaka silovana Bošnjakinja i svaki gazija, svi su Naser Orić. Bujrum kolijevko ljudskih prava i sloboda dođi i hapsi nas.

(Bošnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime