Svečanost obilježavanja prve godišnjice prosvetitelja Srebrenik

0
25

10-12-2014-04-trib-tut-sreb-2-660x330U Srebreniku obilježena godišnjica od osnivanja udruženja Prosvjetitelja. Prisustvovali zvaničnici udruženja, predsjednik UO Prosvjetitelj BiH, osnivač Mehdin Jakubović. Predstavljen rad Prosvjetitelja Srebrenik
U ponedjeljak 29.12.2014., u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik, tačno na godišnjicu dana od formiranja OT Srebrenik, održana je svečanost u Srebreniku. Iako je bio pozvan veći broj gostiju, zbog snijega i lošeg vremena dosta ih je otkazalo svoj dolazak. Međutim, svečanost je održana.
Pored članova Prosvjetitelja Srebrenik ovoj svečanosti prisustvovali su osnivač Mehdin Jakubović i Esnaf Avdić. Nakon klanjanja jacije-namaza proučeno je ašere, te upriličena  prezentacija materijala što je tim Srebrenik u protekloj godini uradio. Nuraga Junuzović, predsjednik tima Prosvjetitelja u Srebreniku zahvalio se gostima koji su unatoč lošem vremenu došli na ovo obilježavanje. Izrazio je zadovoljstvo urađenim te najavio slične projekte i u narednoj godini. Nakon njega prisutnima obratio se član tima u Srebreniku Vehbija Ibrahimović koji je govorio o projektu
”Držimo se Bosne”, a riječ je o kasidi, o Podrinju i Bosni. Ona bi trebala ugledati svjetlo dana Inšallah u ovoj godini. Za kraj obratio se Mehdin Jakubović, osnivač Udruženja Prosvjetitelj te čestitao svim članovima godišnjicu. I on je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom u prethodnoj godini te najavio da smo sazreli za registraciju svog tima u Udruženje Prosvjetitelj Srebrenik, što će biti prva zadaća u narednoj godini ovog tima. On je naglasio važnost saradnje sa vladinim i nevladinim organizacijama, te na značajan odnos prema islamskoj zajednici. U svom obraćanju kazao je da je Prosvjetitelj partner islamskoj zajednici, te da rade na zajedničkim projektima. Nakon Mehdinovog obraćanja, on je uručio zlatnu plakete općinskom timu Srebrenik, za izuzetne aktivnosti u 2014. godini. Ova plaketa nosi za sobom iznos od 2.000 KM, koji će općinski tim dodijeliti članovima Prosvjetitelja kojima je ta pomoć najpotrebnija. I OT Srebrenik dodijelio je plaketu-zahvalnicu za promociju univerzalno pozitivnih vrijednosti, a u povodu prve godišnjice formiranja ovog tima, zaslužnim pojedincima. Ovaj put zahvalnicu su dobili osnivač Mehdin Jakubović, te član tima Srebrenik Bekir Osmanović za izuzetan doprinos u radu ovog tima.

Esnafu Avdiću uručeno je 70 CD-ova pod nazivom Poema o Srebrenici, autora Vehbija Ibrahimovića, našeg člana. Ovi CD-ovi bit će podijeljeni svim timovima Prosvjetitelja.
Na kraju druženje je nastavljeno uz kahvu i kolače. Svim članovima općinskog tima Srebrenik čestitamo godišnjicu formiranja.

Molimo Allaha da sve one koji doprinose udruženju Prosvjetitelj, koji pomažu onima kojima je zaista pomoć najpotrebnija, nagradi i podari snage i uspjeha u budućem radu. Amin!

(medzlisizsrebrenik)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime