Svečano puštanje u rad novog širokog čela u RMU “Breza”

0
8

140904048.1_xlBreza – U jami Kamenice RMU “Breza” sutra će biti upriličeno svečano puštanje u rad novog mehanizovanog širokočelnog kompleksa SHP TAGOR sa otkopnom mašinom EICKHOOF SL-300, nabavljenog sredstvima JP Elektroprivreda BiH i repariranog širokočelnog kompleksa SHP THYSSEN u jami Sretno.

Vrijednost investicije JP Elektroprivreda BiH – nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizovana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

Novo mehanizovano široko čelo i reparirano široko čelo u rad će pustiti Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“ i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska.

Novi kompleks širokog čela sa otkopnom mašinom, kapaciteta minimun 1.500 tona /dan,izrađen je u skladu s posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i stvoriće preduslove za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne ekspoatacije u narednih 10 godina, povećati sigurnost na radu, humanizirati rad na širokom čelu i omogućiti ostvarivanje planirane proizvodnje uglja.

U okviru procesa dokapitalizacije u RMU „Breza“ biće investirano 32.460.000 KM, od čega je do sada realizovano više od 28 miliona KM.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime