1. Mart 2019

Brojne apoteke, kladionice, trgovačke radnje, marketi, vozila brze pošte, zlatare, banke skoro su svakodnevna meta razbojnika koji, čemu javnost svjedoči u posljednje vrijeme, više ne biraju ni vrijeme u toku dana kako bi se domogli ciljane robe.

Oružani upadi u trgovine postali su surova svakodnevica. Nema dana kad se ne evidentira da je u nekoj trgovini nezaštićenim radnicama otiman novac uz prijetnju pištoljem ili nožem. Na hiljade radnica svakog jutra odlaze na posao strahujući da bi upravo one mogle biti sljedeće žrtve ili, u najboljem slučaju, da se ukrade roba bez prijetnji i upotrebe oružja.

Jedna od takvih situacija koja je prošla bez prijetnji desila se u sarajevskom marketu, gdje je lopov, misleći da ga niko ne vidi, otuđio nekoliko artikala, a potom mirno išetao iz radnje.

Kako nam je potvrđeno, kod ovakvih situacija, na lice mjesta uvijek izađu pripadnici najbliže policijske uprave, gdje naprave zapisnik, a kompanija se pridruži u procesu krivičnog gonjenja počinioca krivičnog djela te postavljaju imovinskopravni zahtjev u visini načinjene štete.

Izvor: avaz.ba

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR