Stranka za BiH OO Lukavac: Predstavljen izborni program “Odlučno s narodom”

0
27

10703819_814380635279455_2958999130990795236_nLukavac – U velikoj sali Doma kulture Lukavac, pred više od 600 članova i simpatizera Stranke za Bosnu i Hercegovinu, predstavljen je izborni program Stranke za BiH “Odlučno, s narodom”, te kandidatkinje i kandidati na predstojećim Općim izborima.

Na centralnom predizbornom skupu u Lukavcu prisutnima su se obratili kandidati Stranke za Bosnu i Hercegovinu OO Lukavac za Skupštinu TK: Zarfa Huskić, Mehmed Damadžić, Adil Tokić i dr.Almir Sakić, zatim kandidati za Predstavnički Dom Parlamenta Federacije BiH Maida Burgić, Refik Hankić i Faik Sejfić, a prisutnima se obratio i Mihad Sakić kandidat za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine.
Na ovom skupu su predstavljeni kandidatkinje i kandidati S BiH iz TK za sve nivoe vlasti na kojima je S BiH kandidovala svoje predstavnike. Refik Hankić Refik Hankić, kandidat za Predstavnički Dom Parlamenta Federacije BiH, na skupu je govorio o ekonomskoj reformi koju će SBiH u narednom periodu sprovesti. Govorio je o simulisanju razvoja stanogradnje za mlade kadrove i uvođenju diferencirane stope PDV-a. Asmir Hasić, nosilac liste za Skupštinu TK, govorio je o spremnosti S BiH u TK da se represivnim metodama obračuna sa korupcijom i kriminalom. Dr.Edin Mutapčić, nosilac liste za Parlament FBiH, istakao je potrebu donošenja zakona o državnoj imovini, zatim formiranju registra državne imovine, te o institucionalnom i profesionalnom upravljanju državnom imovinom. Založio se za građanske slobode u sigurnoj državi Bosni i Hercegovini za sve njene stanovnike. mr. Besim Imamović Mr.Besim Imamović, nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine, prisutne je podsjetio na potrebu pokretanja investicija u oblasti energetike, zatim jačanju elektroprivrednih kompanija koje će na međunarodnom tenderu pronaći odgovarajuće strateške partnere i obezbijediti potrebni kapital modelom zajedničkog ulaganja. Besim Imamović naglasio je situaciju u koju je doveden Tuzlanski kanton formiranjem “(ne)ekspertne” Vlade koja je za pola godine napravila kriminalne budžetske dubioze i sigurno će ostati u narodu zapamćena kao najlošija Vlada u povijesti TK. Također je naglasio da će S BiH permanentno raditi na reformi socijalnog, zdravstvenog i penzionog sisteme, kao i na zaštiti vrijednosti odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH (‘92-‘95), te sigurnijoj podršci države za kulturu, sport, nauku i obrazovanje. Prisutni na skupu su Odlučni da 12.oktobra podrže Stranku za Bosnu i Hercegovinu i njene kandidatkinje i kandidate na izbornim listama.

(lukavac-x.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime