Šuta (SDA): Glasajući da Guzin postane gradonačelnik Mostara Bh. blok dokazuje da je za državu BiH

0
45
Image result for zlatko guzin
Šuta kaže kako njihov kandidat za gradonačelnika Mostara nije takav čovjek i osoba je koja ima prijatelje svih nacionalnosti i svih političkih orijentacija.

“Čovjek koji je procentualno dobio najveću podršku od svih kandidata unutar svoje političke opcije (13.061 od 15.903 glasa Koalicije ili 82.13%), dok je dr. Kordić dobio 72.87% unutar svoje političke opcije. Izborom Zlatka Guzina za gradonačelnika Grada Mostara razbile bi se teze da je Mostar stolni grad hrvatskog naroda i da postoji ekskluzivitet da gradonačelnik od 2004. godine bude isključivo iz HDZ-a”, smatra Šuta.

Guzin bi, zasigurno, kao gradonačelnik Mostara uključio u svoj rad sve članove Gradskog vijeća, dodaje on, kako bi ubrzali potrebne pozitivne promjene u Gradu Mostaru.

“Ne bi dozvolio podjele grada, već naprotiv, predložio bi i realizovao ujedinjenje gradskih komunalnih preduzeća, muzičkih škola, uklanjanje vjerskih i paradržavnih obilježja iz pojedinih prostorija grada. Omogućio bi Bh. bloku da imaju svoje članove u rukovodstvu Gradskog vijeća, u upravljačkim strukturama javnih preduzeća u vlasništvu Grada, te bi u potpunosti podržao platformu i program Bh. bloka, što je i javno izjavio na prethodnim sastancima s Bh. blokom”, navodi on naglašavajući da bi glasajući za Guzina Bh. blok dokazao svoj državnički pristup kao ozbiljna bosanskohercegovačka politička opcija

Šuta kaže kako je velika odgovornost i obaveza na Bh. bloku da izborom doktora Guzina pomogne ubrzane i neophodne promjene u Gradu Mostaru.

“Optužbe zvaničnika SDP-a i Naše stranke da SDA ima dogovor s HDZ-om oko izbora gradonačelnika će se ispostaviti kao tačne ukoliko članovi SDA u sljedećem krugu glasanja ne podrže svog kandidata, a to urade vijećnici Bh. bloka. Međutim, ako vijećnici Bh. bloka ne podrže Guzina, time će direktno omogućiti HDZ-ovom kandidatu Mariju Kordiću da postane novi gradonačelnik Mostara”, jasna je računica po Šuti.

Tom odlukom će potvrditi već postojeća vjerovanja da SDP, Naša stranka i njihovi koalicioni partneri podilaze HDZ-u BiH i prave ustupke toj stranci kako bi stvorili pretpostavke da ih Dragan Čović izabere za svoje partnere nakon Općih izbora 2022. godine, navodi on dalje.

“Na Bh. bloku je da odluči da li želi istinski promjene i realizaciju svojih programa i platformi. Gospodo iz Bh. bloka do vas je”, zaključio je Šuta.

Izbor za gradonačelnika Mostara sveo se nakon prvog kruga na Zlatka Guzina (Koalicija za Mostar) i Marija Kordića (HDZ), a ključevi odluke su u rukama Bh. bloka.

Izvor: klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime