Susret redakcija medija bh. medresa

0
4

14 12 2015 susret redakcija i

Mostar – 12. decembra 2015. godine u Karađoz-begovoj medresi održan je Susret redakcija medija bh. medresa.

Organizator Susreta bila je Karađoz-begova medresa, a suorganizatori Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH i Radio “BIR”. U sklopu svečanog otvorenja Susreta učenicima bh. medresa i njihovim profesorima obratili su se: prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, Nedim Hrbat, direktor Radija “BIR” i prof. Seid Eminović, ispred Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH.

Susretu su prisustvovali članovi redakcija emisije “Moja medresa” i urednici časopisa naših medresa i to: Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika, medrese “Osman ef. Redžović” iz Visokog, Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva, Behram-begove medrese iz Tuzle i Karađoz-begove medrese iz Mostara.

Svesrdnu podršku realizaciji ideje dali su suorganizatori, a ispred Radija “BIR”, uz direktora, Susretu su prisustvovale i Alma Hadžić, glavna urednica programa, Emira Musa, pokretač emisije “Moja Medresa” i Lejla Ganijun, koordinatorica emisije “Moja medresa” sa medresama.

Nakon svečanog otvorenja, održane su i skupštine redakcija, a u okviru kojih su se učesnicima obratile upravo uposlenice Radija “BIR”, davši savjete i putokaze kako poboljšati saradnju medresa i Radija “BIR”, te kako unaprijediti rad redakcija medija naših medresa.

Skupštinom redakcija časopisa medresa koordinirala je prof. Lejla Mušić, a skupština je donijela određene zaključke za budući rad tih redakcija.

U drugom dijelu druženja predavanje je učesnicima održao novinar Sanel Kajan, koji je dio Al Jazeera Balkans tima. Kroz dugogodišnji novinarski rad, Sanel Kajan je na veoma zanimljiv i poučan način prenio učesnicima iskustvo rada u medijima, upoznavši ih s tim šta su mediji i kakvi bi mediji trebali biti, uključujući u to i jezik medija. Predavanje je bilo interaktivnog karaktera, uz potpunu zainteresovanost učesnika Susreta, koji su se interesovali koje i kakve medije da gledaju i slušaju, odnosno šta da u današnje vrijeme čitaju; kakve vijesti i sa kojih portala. Sanel Kajan, koji je prijatelj Karađoz-begove medrese i njenog online radija, kazao je kako će mu biti drago da i u narednom periodu organizatori rade na realizaciji ovakvih susreta, kakvi su danas održani u Karađoz-begovoj medresi, a da će se on rado odazvati i pomoći koliko može mladim ljudima koji žele da se bave novinarstvom.

Sanel Kajan i Alma Hadžić na kraju Susreta dodijelili su i uvjerenja učesnicima, koja će im biti lijepa uspomena na jedan takav susret kojem su prisustvovali u Mostaru.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime