Šumokradica Sabahudin Habib prvo je ispucao rafal u prsa Omera Bašića

0
124

U mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa jučer u poslijepodnevnim satima došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe. Šumokradica Sabahudin Habib ubio je šumare Omera Bašića i Ferida Rahmanovića i Ševku Draginovića, vlasnika privatne pilane. Ova tragedija je šokirala cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Prema saznanjima Saffa, ova tragedija se dogodila nakon što se šumokradica Sabahudin Habib sa svojim rođacima usprotivio pljenidbi stabala koje je nelgalno posjekao. Na lice mjesta prvo su došli šumar Ferid Rahmanović i Ševko Draginović. Nakon što je uslijedila svađa, odnosno nakon što je Sabahudin Habib prijetio Rahmanoviću i Draginoviću, on je pozvao Omera Bašića da mu pomogne. Također, o spomenutim prijetnjama obaviještena je policija koja je poslala patrolu na lice mjesta. Omer Bašić je bio poznat po spremnosti da pomogne drugim ljudima, njegova dobra duša i hrabro srce odveli su ga na mjesto tragedije.

Nažalost, kada je Omer Bašić došao na mjesto događaja situacija je bila izuzetno dramatična. Nakon kraće prepirke i ubjeđivanja šumokradica Sabahudin Habib je ispalio rafal u prsa Omera Bašića, onda je ubio Ševku Draginovića koji je sjedio u svom traktoru, a nakon toga je ubio i šumara Ferida Rahmanovića. Policijska patrola je kasnila nekoliko minuta, kada su došli našli su ubijene Bašića, Rahmanovića i Draginovića.

Obdukcija će pokazati da li je samo Sabahudin Habib pucao i ubio spomenute žrtve. Također, treba ispitati odgovornost Kantonalne uprave za šumarstvo SBK-a, da li su poduzete neophodne radnje da se spriječi ova tragedija. Treba preispitati i rad policije koja je znala da postoje veliki problemi u Sokolini po pitanju krađe šume.

Seid ef. Hodžić, imam u džematu u kojem je živio rahmetli Omer Bašić kaže da je ovo velika tragedija za njegov džemat i cijeli Donji Vakuf, jer je Omer bio čovjek koji je bio koristan drugim ljudima. “Uvijek je bio spreman da pomogne. Omer je bio moja desna ruka u svim projektima naše zajednice. Uvijek je molio Allaha da ga uzme kao šehida”.

Foto: Omer Bašić je bio jedan od najhrabrijih boraca u odbrani Bosne i Hercegovine

izvor: SaffBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime