Sulejmane, čiji si ti lider?

0
28

image-10-12-14-05-45Sulejmane, kakva ti je pravda?!!

Kakva ti je pravda kada si godinama u ministarstvo bio bez ikakve koristi za svoj narod. Čak i to malo plastenika što si podijelio i to su uzeli isključivo simpatizeri tvoje stranke. O kakvoj nam to  pravdi zapravo govoriš?

Čije Vijeće ti predstavljaš?

Zar ti koji  Svetoga Savu svojim smatraš, a da pritom I ne znaš ko je Aćif efendija Hadžiahmetović, koga onda, i čije Vijeće ti predstavljaš? Bošnjačko sigurno ne! Kako onda misliš voditi vijeće, a ne znaŠ svoj maternji jezik bosanski.

Kako ti se može vjerovati na riječ? Ti koji o srbijanskoj policiji govoriš sve najgore prije bijega u Tursku,a  po  dolasku o istoj toj policiji govoriš da se promijenila i da je dobra. Kad je tvoj sin imao probleme sa tom istom policijom,  po treći put si mijenjao retoriku prema toj istoj policiji. Šta si to Sulejmane uradio za Dijasporu, koja kada dolazi vidjeti svoju rodbinu u Sandžak policajci pljačkaju.

Šta si to Sulejmane uradio za svoj narod? Osim što si im ukrao i potrošio vrijeme, a oni su ti vjerovali i glasali za tvoju platu.

Šta si to Sulejmane dosad uradio za svoju vjeru, osim što si pomogao podjelu Islamske zajednice.

Zbog svega toga Sulejmane, da imas časti koliko imaš nepoštenja spasio bi ovaj narod od samoga sebe, jer im to duguješ.

Zbog svega navedenog, Sulejmane budi jednom u životu pošten i poslušaj prijedlog prijatelja Bošnjačkog naroda i podnesi ostavku, i dozvoli da na tvome mjestu doše neko ko će istinski i sa znanjem, učiniti ono što ti godinama nisi imao sposobnosti uraditi, jer tako ćeš makar jednom u životu pomoći svoj narod. Bošnjačko nacionalno vijeće nije stranka, nije politika licemjerstva koja se po Srbiji servira, u BNV nema promjene stavova, ne možemo danas biti Bošnjaci, a sutra želim biti BG igrač, već se mora zauzeti stav, poštovanjem  pravila, poštovanjem vijećnika, i znati ispravno Vijeće voditi.

Sulejmane,  Vijeće nije Vaša privatna svojina, Vijeće nije politika, u BNV moraju biti ljudi koji znaju svoj jezik i koji znaju svoju historiju.

Nakon 24 godine (ne)rada, izgleda da će biti potrebno bar još toliko da naučite osnovne stvari, i to kako bi se jedan lider trebao obraćati naciji i vijećnicima, a ne izdavanjem naređenja i kršenja pravila  ne dozvoljavajući vijećnicima da iznesu svoje demotratske stavove. Od ovoga gore navedenog gospodine Sulejmane, pokazali ste da ne znate ko je Vaš narod,   nažalost. Očito, ne znate ni gdje je Vaše mjesto.

Šta se desilo sa porodicama koje su devedesetih bježali po bijelom svijetu ili sa onom djecom čiji su roditelji  pod batinama te Vaše i nevaše policije umirali.

Šta je sa autonomijom Sandžaka, ne nema je, jer ste već postavili sohe koje dijele Sandžak.

Autor: Asmir Bihorac, Podpredsjednik BKZ-Luksemburg

(Bosna PRESS)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime