Suđenje Šekariću zatvoreno za javnost

0
0

šekarić draganGoražde, Višegrad – Na suđenju Draganu Šekariću za zločine počinjene u Goraždu i Višegradu, zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva zatražio je da iskaz dâ bez prisustva javnosti.

Zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva zatražio je da na suđenju Draganu Šekariću za zločine u Goraždu i Višegradu svjedoči bez prisustva javnosti.
Javnost je bila isključena sa dijela na kojem je raspravljano da li će svjedok S-2 svjedočiti uz prisustvo javnosti, ali novinarima nije saopćeno da li je ovaj prijedlog prihvaćen.
Prije isključenja javnosti, tužilac Seid Marušić je kazao da je svjedok tražio da se isključi javnost i da svjedoči iz druge prostorije.
Borislav Jamina, branilac optuženog Šekarića, rekao je da Odbrana ne vidi razlog za isključenje javnosti.
“Želim da sve ide u javnost”, kazao je optuženi Šekarić.
Šekarić, bivši pripadnik Teritorijalne odbrane (TO) i paravojne formacije “Osvetnik”, optužen je za učešće u napadu na selo Lozje (općina Goražde), te za ubistva, silovanje i fizičko zlostavljanje nesrpskih civila u Višegradu.
S obzirom da je prošlo više od 30 dana od prethodnog ročišta, suđenje Šekariću je formalno počelo iznova, uz saglasnost Optužbe i Odbrane da se 20 svjedoka Tužilaštva BiH koji su ranije saslušani ne pozivaju ponovo, te da se prihvate i ranije izvedeni materijalni dokazi.
Prema službenom rasporedu Suda BiH, nastavak suđenja Šekariću zakazan je za 25. august.

(justice-raport)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime