Subverzija

1
18

Dragi Bošnjaci,
Pisao sam vam na ovom Facebook-u (Mart 21, 2017) da potjana subverzija protiv Bosne i Bošnjaka može biti opasnija od rata. Danas želim da vam to ponovim i skrenem vam pažnju na subverziju koja se ovih dana eklatantno događa, bolje reći ponavlja kao oprodana metoda.

Hvali se jedan, a drugi se kudi; jedan im valja, a drugi im nevalja; jedan im je poželjan, a drugi im je nepoželjan; jedan im pomaže, a drugi im odmaže; jedan je kompromisan, a drugi je beskompromisan; jedan im je podoban, a drugi im je nepodoban; s jednim se može, a s drugim se ne može dijeliti Bosna.

Tako oni probiraju Bošnjake u politici i u vjeri, podjednako. Pa kad im se potrefi salomljiv hvale ga, a ako im se pojavi nesalomljivi kude ga dok ga ne slome. Najopasnije od svega je to što ima Bošnjaka, koji nasijedaju na njihovu priču. Ima i onih Bošnjaka koji pristaju da ih se slomi. Ali, ima i onih koji ne pristaju da ih se slomi, ali se povlače i ostavljaju prostor onima koji su lahko slamljivi. To su oni koji nisu svjesni subverzivne metode rata protiv Bosne i Bošnjaka bez ispaljenog metka.

Ovih dana subverzija je na djelu s istoka i s zapada – hoće da uruše bosansku državu i podijele bosansku zemlju. Ubijaju bosansku glavu i truju bošnjačku pamet sa dva tokmaka i to sa dvije strane. Jednog u Bošnjaka hvale, a drugog u Bošnjaka kude pa šta bude; onom što ga hvale poručuje da ostane miran, a onom što ga kude prijete da se mijenja u njihovu korist.

Umorni i zbunjeni, Bošnjaci gledaju sa strane i čekaju da vide šta će novo biti. Ništa novo neće biti. Sve ide po starom. Oni radi, a Bošnjaci se čudom čude njihovom bezobrazluku. I, još nešto, Bošnjaci sjede na minderu i viću: – Ovako se više ne mere, ali se ne miću s mjesta.

Nemojte da vam spominjem imena onih koje oni hvale, niti one koje oni kude!

Sami to skužite!

Otvorite oči!

Načulite uši!

Izbistrite um!

Očistite dušu!

Probudite srce!

Slušajte šehide!

Pogledajte use!

Okremite se oko sebe!

I recite: – Svi smo za jednoga, a jedan je za sve!

I recite: – Nedamo da nas dijelite na podobne i nepodobne!

I recite: – Nedamo da nas ubijate u mozak!

I recite: – Nedamo da nas cijepate na djeliće!

I recite: – Mi smo nacija, koja ima glavu!

I recite: – Mi smo vjera, koja ima dušu!

I recite: – Mi smo država, koja ima domaćina!

I recite: – Nedamo se prevariti!

I recite: – Nedamo vam da nas demoralizirate!

I recite: – Porazit ćemo vašu subverziju!

Autor: dr. Mustafa CeriBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Sandzak!
    Kad takvi kao ti pominju Alaha, nadam se da će ti pomoći i proširiti vidike ali ne vjerujem da će ti znanje i inteligenciju darovati. Jer ti, kud si ogranicene pameti, još si i drzak!
    Prof. dip. Ing. Ramiz Gerba.🖐

    2

    1

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime