Studentski centar Mostar gradi treći paviljon, dvoranu i bazen – Početak radova vrijednih više od 13 mil KM planiran za kraj 2014.

0
29

studentski_centar_mostar_5_040213Mostar – Studentski centar Mostar (SCM) sprema se za veliku i značajnu investiciju. Naime, ako sve bude po planu, krajem ove godine trebalo bi da počne izgradnja trećeg paviljona, sportske dvorane i bazena. Kako su rekli iz sektora za odnose s javnošću SCM, ovo ulaganje koštalo bi nešto više od 13 mil KM.

Sva tri objekta grade se shodno potrebama ovog centra, kako bi se povećao kapacitet smještaja, ali i kvalitet svih onih sadržaja potrebnih za zanimljiv studentski život.

Tako, nova investicija donosi treći paviljon u koji će moći da se smjesti 200 studenata, dvoranu za male sportove (45×27, 1.000 gledalaca) i bazen (25×12), koji će moći da primi 200 posjetilaca. Cjelokupna površina iznosi više od 9.000 m2.

U bazenskoj dvorani naći će se sauna, fitnes i trim kabinet, kao i prostori za garderobu, i sve to na dva sprata sa ravnim krovom. Sam bazen odlikovaće lučki završetak krova.

Sportska dvorana imaće i piceriju (mliječni restoran) sa terasom.

– Na etaži dvorane sa gledalištem za 1.000 mjesta predvidjeli smo prostor za ambulantu sa kartotekom, kabinet fizičke kulture i spremište sprava, opreme i rekvizita – kažu iz SCM.

Što se tiče paviljona, osim smještaja za studente, biće mjesta i za profesore, jer je predviđeno 25 soba. Tu će moći da prenoće gostujući profesori, asistenti, ali i sportisti, navode iz SCM.

Takođe ističu da nova dvorana itekako treba Mostaru, jer u gradu na Neretvi djeluje 58 dvoranskih klubova.

Posao za 50 ljudi

Rekonstrukcijom iz 2008. godine, mostarski Studentski centar je umnogome unaprijedio svoje objekte. Danas, prema zvaničnim podacima na Sveučilištu studira između 16.000 i 17.000 studenata, od čega oko 3.000 iz Republike Hrvatske. Tokom školske godine, centar može da primi 420 studenata na smještaj i ishranu.

Nakon što bude gotova izgradnja gore pomenutih objekata, očekuje se zaposlenje od 40 do 50 osoba.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime