Studenti iz 20 gradova u jednom danu posjetili Tešanj!

0
10

U okviru projekta Međukulturno razumijevanje i saradnja mladih u Bosni i Hercegovini, četrdeset studenata iz više od 20 gradova Bosne i Hercegovine posjetilo je Tešanj – piše Husein Galijašević.

Studenti, predvođeni doc.dr. Sarinom Bakić i doc.dr. Ehlimanom Spahić sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, posjetili su Opću biblioteku Tešanj gdje ih je ugostila direktorica mr. Almina Alagić.

Nakon predavanja o Hamidu Dizdaru i razgledanja biblioteke uslijedila je posjeta mezaru Muse Ćazima Ćatića. Melida Travančić, doktor humanističkih nauka iz područja književnosti, je u svom izlaganju predstavila studentima život i rad ovog pjesnika.

Potom su se učesnici projekta uputili na Gradinu gdje je Miralem Alić iz JU Muzej Tešanj održao predavanje o historiji grada Tešnja.

Posjeta je završena razgledanjem Čaršijske džamije.

Tešanj je bio treći grad koji je posjećen u okviru ovog projekta, nakon Sarajeva i Tuzle, a u naredna tri mjeseca planirane su posjete Banjaluci, Mostaru i Trebinju.

Organizator projekta je Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a projekat je podržan od strane UNESCO-a i dio je zajedničkog projekta Dijalog za budućnost: Promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini.

Cilj projekta je razvijanje svijesti o značaju kulture i umjetnosti te sticanje znanja i vještina koje će učesnicima i učesnicama biti potrebne za osnaživanje kulture i umjetnosti u njihovim lokalnim zajednicama.

(bhdijaspora.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime