Stručne posjete studenata studijskog programa Razredna nastava

0
1

Travnik, Sarajevo – Stručna posjeta Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, Osnovnoj muzičkoj i baletskoj

školi “Novo Sarajevo” i Osnovnoj školi “Džemaludin Čaušević”.

U organizaciji Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku, 04. decembra 2015. godine realizirana je stručna posjeta studenata III godine Razredne nastave Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, Osnovnoj muzičkoj i baletskoj školi „Novo Sarajevo“, te Osnovnoj školi „Džemaludin Čaušević“ u Sarajevu. Ovom stručnom posjetom studenti su ostvarili kvalitetan spoj teoretskog dijela i praktične primjene iz nastavnih sadržaja kolegija Metodika nastave muzičke kulture. Realizaciju ove posjete vodila je doc. mr. sci. Meliha Husić. Svrha posjete bila je da studenti uoče koliko muzičko obrazovanje utječe na razvoj djeteta.

Naše studente su u Zavodu „Mjedenica“ ugostili direktor i pedagogica koji su ukratko predstavili rad Zavoda, vrijeme otkad postoji, koje sve grupe djece okuplja Zavod te uveli studente u metodološki rad s djecom s posebnim potrebama. Nakon kratkog predstavljanja studenti su imali priliku prisustvovati časovima i vidjeti individualizirani rad sa svakim djetetom.

Nakon posjete Zavodu, studenti su imali priliku posjetiti i Osnovnu muzičku i baletsku školu „Novo Sarajevo“ te Osnovnu školu „Džemaludin Čaušević“ i prisustvovati časovima muzičke kulture.

Ova stručna posjeta je bila vrlo uspješna, a studenti su ugodan dojam i oduševljenost pokazali željom za nastavkom ovakvih aktivnosti kao izvrstan doprinos kvalitetnoj edukaciji iz oblasti razredne nastave.

(eft.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime