Stranka za BiH: Magloviti projekat “Podrinje”

0
30

131216006Podrinje – Danas su na dnevnom redu Vlade Srbije i RS-a ekonomske teme pod plaštom specijalnih i paralelnih odnosa.
Upozoravamo Vladu Srbije kao supotpisnika Daytonskog sporazuma da se sve mogućnosti realizacije paralelnih odnosa moraju kretati u okviru člana 3. Ustava BiH, te da su iste ograničene suverenitetom i teritorijalnim integritetom države Bosne i Hercegovine.
Magloviti projekat „Podrinje“ o kojem će se danas govoriti prejudicira mehanizam koordinacije u Bosni i Hercegovini i zadire u suverenitet i teritorijalni integritet države.
Ovaj i slični projekti predstavljaju formu za pribavljanje legaliteta za nastavak razgradnje države Bosne i Hercegovine, zaboravljajući da postoje državne institucije nadležne za vanjskotrgovinsku politiku.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu još jedanput poziva međunarodnu zajednicu – garante Daytonskog sporazuma da zaustave ove projekte i negativne tokove, i sve aktivnosti vrati u okvire Ustava Bosne i Hercegovine.
Od Vijeća ministara i Parlamentarne skupštine BiH očekujemo da reaguju na način kako ih obavezuje Ustav Bosne i Hercegovine, poštivajući bilateralne odnose Republike Srbije i Bosne i Hercegovine s ciljem jačanja uzajamne i regionalne saradnje, jalja Press služba SBiH.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime