Stranka za BiH dala bezrezervnu podršku Aldinu Šljivi i njegovom programu «Nastavljamo razvoj zajedno»

0
6

Stranka za Bosnu i Hercegovinu daje bezrezervnu podršku Aldinu Šljivi i njegovom Programu «Nastavljamo razvoj zajedno» na prijevremenim izborima za načelnika Općine Kakaknj koji će se održati u nedjelju, 17. februara. Podrška je danas krunisana potpisivanjem sporazuma o zajedničkom djelovanju ove dvije stranke u toku i poslije izborne kampanje. Dugogodišnja partnerska saradnja Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Kaknju ovim je još više učrvšćena sa opredjeljenjem da se zajednički djeluje na svim nivoima vlasti u ovim važnim trenucima za našu državu.

Sporazum su u ime dvije stranke u Kaknju potpisali Sejad Zaimović predsjednik SDA i Rešad Merdić predsjednik SBIH uz prisustvo velikog broja članova i simpatizera.

Stranka demokratske akcije je na predstojećim Prijevremenim izborima za načelnika Općine Kakanj kandidovala Aldina Šljivu tridesetdvogodišnjeg diplomiranog ekonomistu iz Kaknja koji je u proteklim godinama obavljao funkciju direktora JU KSC. Aldin Šljivo potpredsjednik je OO SDA Kakanj.

Na izborima 2012. godine izabran je u Općinsko vijeće Kakanj, a na posljednjim Općim izborima 2016. godine taj izbor je potvrdio. Šljivo je učestvovao u donošenju svih značajnijih odluka, ali i njihovoj realizaciji u proteklom periodu koje su doprinijele razvoju našeg Kaknja.

Na potpisivanju sporazuma medijima su se obratili: Sejad Zaimović, predsjednik SDA Kakanj, Rešad Merdić predsjednik SBIH, Aldin Šljivo v.d. načelnika općine Kakanj.

Predsjednik Zaimović je u svom obraćanju naglasio značaj jedinstva dvije političke stranke i u prethodnom periodu kada su zajedno činile većinu u Općinskom vijeću. «Sigurni smo da će ova saradnja rezultirati daljem razvoju našeg Kaknja i da ćemo zajedničkim prijedlozima uspješno rješavati projekte koje su građani delegirali. Također, raduje činjenica da će naše divje stranke zajedno sa drugim strankama uskoro formirati Vladu Zeničko – dobojskog kantona, kao važnog faktora stabilnosti i daljeg napretka», kazao je Zaimović.

Predsjednik Merdić je istakao da će što se tiče Općinskog vijeća, vijećnici Stranke za BiH zajedno sa kolegama iz SDA biti partneri načelniku Šljivi u svim njegovim nastojanjima da u realizaciji projekata iz Izbornog programa nastavi razvoj Kaknja.

Bila je ovo prilika da Aldin Šljivo još jednom predstavi Izborni program, „Nastavljamo razvoj zajedno“ koji de finiše 10 ključnih oblasti sa ukupno 179 konkretnih projekata koje će realizirati.

(kaportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime