Stranica za Bosnu i Hercegovinu na braniku odbrane države Bosne i Hercegovine

0
0

Novi Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Fojnica, Kiseljak, Vitez, Jajce, Busovača – Kantonalni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu Srednjobosanskog kantona (Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu Srednjobosanskog kantona (Općinski savjeti Travnik, Novi Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf, Donji Vakuf, Fojnica, Kiseljak, Vitez, Jajce, Busovača) uputio je saopćenje za javnost u kojem ističe da ostaju na braniku odbrane države BiH:

Posljednja izjava Reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića u kome je izjavio: „Nema kompromisa s vlastitim identitetom, niti s bilo kojim njegovim dijelom. To su suicidne ideje. Muslimane i Islamsku zajednicu neće imati na svojoj strani niko ko bude pravio kompromis u ovom pitanju. Svako od nas mora uraditi ono što mu je obaveza. Islamska zajednica će učiniti sve da se ovo pitanje ne gura pod tepih“, govori o ozbiljnosti i potrebi da se konačno stane u odbranu Bošnjaka u manjem bh. entitetu.

Kantonalni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu Srednjobosanskog kantona želi istaknuti da Stranka za Bosnu i Hercegovinu nikada nije pravila kompromis na štetu Bošnjaka, koji su kroz historiju bili žrtva genocidne politike. Uloga i djelovanje Stranke za Bosnu i Hercegovinu svima je poznata, njen glavni cilj je bio zaštita države Bosne i Hercegovine. Primjera je mnogo, ali svakako u prvom redu ističe se uloga Stranke za Bosnu i Hercegovinu u zaustavljanju aprilskog paketa koji je u konačnici podrazumjevao legalizaciju etničkog čiščenja i genocida u Bosni i Hercegovini, zaustavljnje potpisivanja Prudskog sporazuma koji je podrazumjevao podjelu državne imovine na niže jedinice vlasti, pri čemu bi Bosna i Hercegovina izgubila svojstvo titulara nad državnom imovinom, a ujedno otvorilo put Republici Srpskoj da se otcijepi.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je jedini politički subjekt koji se ukazao na nepravilnosti popisa stanovništva u Bosni i Hercegovini, koji ima prvenstveni cilj smanjene procenta Bošnjaka. Posebno se ističe uloga Stranke za Bosnu i Hercegovinu u zaštiti elektro energetskog sistema Bosne i Hercegovine, koji je bio napadnut od strane srpskog lobija pomognut domaćim liderima, u cilju da se ovlada najvećim bogastvom Bosne i Hercegovine.

Posljedna dešavanja u kojima se nalazi Bosna i Hercegovina posebno kada je u pitanju osporavanje Bosanskog jezika od strane institucija Republike Srpske, Stranka za Bosnu i Hercegovinu nije pristala da se bosanski jezik naziva jezikom bošnjačkog naroda, isko smo imali određene lidere koji su pristali na takvu mogućnost. Ista je osudila izjavu Ramiza Salkića, potpredsjednika Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda koji je izjavio da je prihvatljiv naziv jezik bosnjačkog naroda samo pod uslovom da se i srpski i hrvatski jezici nazovu također jezicima srpskog i hrvatskog naroda je u najmanju ruku nedorasla i naivna.

Inicijativa Milorada Dodika da se poslanicima iz prvog saziva Skupšptine RS dodjeli pravo na penziju, a koja je povučena rezultat je između ostalog djelovanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu i našeg lidera Amera Jerlagića, koji se obratio sviom relevantnim međunarodnim predstavnicima o pogubnosti takve inicijative, jer se nagrađuju osobe koje su između ostalog osuđenici za najteže ratne zločine počinjene u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić jedini je reagovao i usprotivio se odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa Fadilom Novalićem da osnuje kompaniju „Intera“, koja bi se bavila upravljanjem neperspektivne vojne imovine i druge imovine. U pitanju je najmanju ruku neozbiljna i očigledna potvrda kršenja ustava i zakona Bosne i Hercegovine. Time bi ponovo državna imovina bila dovedena u pitanje, jer entiteti nemaju pravo da upravljaju državnom imovinom, jer je to vlasništvo države Bosne i Hercegovine.
S toga Stranka za Bosnu i Hercegovinu nikada neće odustati od svoje borbe za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane, bili smo i ostat ćemo na braniku odbrane Bosne i Hercegovine.

(bosnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime