Stotine Sarajlija u “Šetnji za Mahira”

1
5

šetnja pravda za mahira

Sarajevo – Građani Sarajeva danas su se okupili na Trgu djece Sarajevo kako bi u miru i dostajanstvu održali “Šetnju za Mahira”, četrdeset dana nakon smrti 14-godišnjeg Mahira Rakovca.

Građani su se okupili na incijativu Facebook grupe “Pravda za Mahira” kojom se htjelo skrenuti pažnja na porast vršnjačkog nasilja u BiH.

Nekoliko stotina građana, predvođenih Mahirovom majkom Alisom i očuhom Dubravkom Lovrenovićem, krenulo je od Trga djece Sarajeva prema Marijin dvoru do zgrade institucija BiH, gdje bi se šetnja trebala završiti.
“Cilj šetnje je sjećanje na Mahira i sve druge žrtve vršnjačkog nasilja. Cilj je također pokazati nadležnima da ne odustajemo u našoj potrazi za istinom, kao i da ćemo istrajati u borbi da krivci, ko god da su oni, na pravi način odgovaraju za ono što su učinili ili propustili da učine, kako se nikad više ne bi desilo da ovakva nedjela prođu neprimjećeno i nekažnjeno”, napisano je na FB profilu grupe.

šetnja pravda za mahira

(N1)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

  1. Nadam se da ce tragicna smrt mahira otvoriti oci nasim drustvima pred vrsnjackim nasiljem i uopste u vezi psiho-socijalne situacije u skolama. Debata na ovu temu je tek pokrenuta i mora biti dio kontinuiranog drustvenog diskursa iz kog ce biti isklesana SISTEMSKA RIJESENJA.

    Vlada mora u skolski plan uvesti borbu protiv vrsnjackog nasilja i mobinga i primorati svaku skolu da napravi anti-mobing plan koji ce se redovno revidirati sto na sastancima nastavnog osoblja ukljucujuci i sastanke sa ucenicima gdje ce se svjetlo bacati na svu tu problematiku i to iz razlicitih uglova – sto pred drzavnim komisijama koje ce taj rad em nadzirati em organizovati kurseve i seminare za specijalne antimobing timove koji ce se sacinjavati od nekolicine nastavnika koji ce imati specijalnu kompetenciju na tom polju. U uciteljskim skolama posebnu paznju takoder posvetiti ovoj problematici a rado i finansirati naucno-istrazivacki rad na ovu tematiku.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime