Stomatološke ambulante u Sarajevu nemaju materijala za popravak zuba, dobavljači kasne

1
94

Rezultat slika za Stomatološke ambulante u Sarajevu nemaju materijala za popravak zuba, dobavljači kasne

U sarajevskim stomatološkim ordinacijama koje se nalaze pri organizacionim jedinicama JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo još od februara nemoguće je popraviti zub.

Kako je za Faktor kazala majka sedmogodišnjeg dječaka, već tri mjeseca je vraćaju iz stomatološke ordinacije u Novom Sarajevu sa obrazloženjem da njenom sinu ne mogu popraviti zub jer nemaju materijala za rad.

Arman Šarkić, glasnogovornik JU Dom zdravlja KS, istakao je da je tačno da je otežan rad Stomatološke službe jer imaju problema sa dostavljačem medicinske opreme.

– Upućene su opomene firmi Krajinalijek Banja Luka pred raskid ugovora. To je firma koja je prošla na tenderu za ispostavu stomatološkog materijala i rečeno nam je da će to biti riješeno i da stomatološki materijal već dolazi, ali sukcesivno. Sve nepravilnosti u smislu isporuke se osjete tako da u svim ambulantama imamo problem jer nam materijal nije omogućen na vrijeme – pojašnjava Šarkić.

Ovo nije prvi put da je pacijentima otežano ostvarivanje prava na pregled i liječenje u stomatološkim ambulantama jer se očigledno problem ponavlja.

– Rekli su mi da dijete naručim kada dođe materijal, ali s obzirom na to da se radi o kvaru zuba i bolovima, tako nešto se ne može čekati, te smo prinuđeni ići negdje drugo, tačnije u privatne ordinacije. Možda to neko i želi – kaže ova majka.

Također ističe da joj je prilikom razgovora stomatolog kazao da je problem prisutan već duže vrijeme.

– Stomatolog mi je rekao da stalno stižu informacije da će oprema doći, da su poslali, pa se ispostavi da nisu, te danas će, sutra će – kaže pacijentica.

Izvor:  FaktorBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime