Stižu tri tegljača školske opreme za škole u Doboju i Žepču

0
25

bikeri-2Doboj, Žepče –  Da gradovi pogođeni katastrofalnim poplavama ipak nisu zaboravljeni, govori još jedna u nizu humanitarnih akcija kojima se želi pomoći ovim unesrećenim mjestima.

Naime, Udruga motociklista Eurobiker iz Bosne i Hercegovine, u suradnji s Eurobiker Charity Croatia iz Hrvatske, organizirala je humanitarnu akciju u sklopu koje će Biker Brummi Hilfe (dobrotvorni odjel Eurobikera iz Njemačke) donirati tri tegljača školske opreme za poplavljene škole u Doboju i Žepču. U konvoju koji će danas ući u Bosnu i Hercegovinu nalazi se vrijedna školska oprema, računala, školske ploče i drugi materijali potrebni za normalno odvijanje nastave.

Ova sredstva, odnosno školske potrepštine namijenjene su za dvije osnovne škole u Doboju, i to OŠ ‘V. S. Karadžića’ i OŠ ‘Sv. Save’, kao i za dvije osnovne škole s više područnih škola u Žepču: Osnovna škola Žepče i fra Grge Martića, Perkovići i područna škola u Glogošnici. Srećko Boras, predsjednik Eurobikera Bosne i Hercegovine, kazao je kako će, pored ove donacije, biti potpisan i ugovor o izradi namještaja s domaćim proizvođačem INGRAT d.o.o. iz Gračanice za školu koju pohađaju djeca s posebnim potrebama, a koja se također nalazi u području koje se oporavlja od posljedica svibanjskih poplava. Podsjetimo, ovo je već druga velika humanitarna akcija ove godine koju su organizirali Eurobikeri s prijateljima iz Njemačke. Naime, krajem svibnja je napravljena velika donatorska tura u kojoj su, pored Eurobikera iz BiH i Njemačke, sudjelovali i Eurobikeri iz Hrvatske, Makedonije, Kosova i Albanije. Ovi vrijedni ljudi su u sklopu ove akcije prikupili 17 kamiona iznimno vrijedne medicinske opreme za bolnice i dječje ustanove na Kosovu, Albaniji i Makedoniji. Boras je također napomenuo kako je prošle godine slična akcija održana i za tri medicinska centra u Bosni i Hercegovini – Livno, Gračanica i Srebrenica, kojima je dopremljeno 13 tegljača vrijedne medicinske opreme iz Njemačke.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime