Stižu reakcije na rad BANU – Srpski mediji, SANU, Latić …

0
6

DzemaludinLatic2BiH – BANU je isključivo politička organizacija i nema veze sa naukom – kaže Vasilije Krestić, akademik Srpske akademije nauka i umetnosti. – Njeno osnivanje u Novom Pazaru je mimo Ustava i besmisleno je da jedna regija ima svoju akademiju. Njeno osnivanje je posljedica težnje Bošnjaka da pokažu elemente državnosti Sandžaka. Isto to rade vojvođanski autonomaši sa Vojvođanskom akademijom nauka i umetnosti.

– Moja procena je da će Zukorlić i Cerić pokušati da prisvoje Akademiju, ali neće uspeti, jer su pri kraju i njihove karijere i manipulacije kojima se bave. Mogu da nas preglasaju jedino načinom svojstvenim Severnoj Koreji, ali ne i poštujući Statut i Skupštinu. Oni su razbili našu plemenitu ideju osnivanja umetničke i naučne istitucije, a sada je trenutak u kome BANU mora da se vrati na te početke ili će postati pravi zvjerinjak koji će služiti samo u političke svrhe. – kaže za “Novosti” Džemaludin Latić.

Sprski mediji na čelu sa “Novosti” ističu: “U međuvremenu se naukom nije ni bavila, bar sudeći po broju objavljenih naučnih radova, ali se zato Zukorlić, kaže naš izvor iz BANU, i te kako angažovao na prikupljanju novca za ovu instituciju od Bošnjaka u dijaspori i stranih donatora. Tražio je u ime BANU, ali taj novac se po pravilu gubio negdje na putu do akademika, od kojih neki tvrde da nikada ni dinar nisu vidjeli.”

 (Sandžak PRESS)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime