Stipendista BH Telecoma Adin Ćebić razvijat će mobilne aplikacije prilagođene slijepim i slabovidnim

0
1

IMG_20160217_110558Sarajevo – Učenicima Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva danas su uručeni novi ugovori o obavljanju praktičnog rada učenika Centra u BH Telecomu. Ovim svečanim činom obilježen je nastavak saradnje Centra i kompanije BH Telecom. U posljednjih šest godina za 24 učenika Centra omogućeno je obavljanje praktičnog rada u ovoj kompaniji. 

Svečano obilježavanje nastavka saradnje i promocija novih ugovora upriličena je danas u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva. Press konferencija održala se u improviziranom dnevnom centru, a kako navode iz ovog Centra, cilj je bio „osjetiti toplinu“. 

Mi u ovoj školi učimo djecu za život, to je osnovni cilj“, rekao je Damir Ovčina. Naveo je kako potiču djecu da se bave sportom, uče i budu samostalni. U saradnji s BH Telecomom omogućava im se praktična nastava. Naveo je i kako kompanija BH Telecom ima veliku dušu. 

Prisutnima se obratila i Alma Čolo, izvršna direktorica za pravne poslove BH Telecoma, te uručila ugovore za sedam budućih stipendista. Navodi da su u prethodnom periodu stipendirali oko 1500 učenika i studenata koji su obavljali jednomjesečni praktični rad u ovoj kompaniji.

„BH Telecom je domaća kompanija koja stipendira najbolje studente u BiH i posebnu podršku iskazuje socijalno ugroženim kategorijama bh. društva“, dodala je Alma Čolo. Trenutno, u kompaniji BH Telecom zaposleno je 238 osoba s invaliditetom. Navela je da će saradnja biti otvorena i za naredni period, te da se trude da zadrže mlade, jer smatraju da trebaju ostati u ovoj zemlji.

Stipendije za jednomjesečni pripravnički rad dobit će: Velić Fatima, Imamović Nadina, Salkanović Amila, Mehdi Senad, Balović Jasmina, Fejzić Midhat i Hrvat Amela, kojima su danas uručeni ugovori. Radit će u call centru, za što će dobiti i novčanu naknadu.  

Kako navode iz ovog Centra, posebno lijepa vijest je što je BH Telecom odlučio stipendirati i Adina Ćebića koji studira informatiku na IUS-u, a koji će po okončanju studija biti zaposlen u ovoj kompaniji. Ova odluka donesena je jučer, stipendija će iznositi 200 KM mjesečno sve do završetka studija. 

Adin Čebić se u svojoj izjavi za medije zahvalio direktoru Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu iz Sarajeva Damiru Ovčini i BH Telecomu koji su mu omogućili da bude jedan od stipendista. Naveo je kako će se potruditi da iskoristi svoje znanje kako bi prilagodio Android i druge aplikacije za slijepe i slabovidne osobe.

Za predstavnike medija i goste upriličen je i obilazak kabineta za fizikalnu terapiju, informatiku i fiskulturne sale gdje su upoznali učenike Centra.

(Radiosarajevo)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime