Stipendije i studentski krediti Općine Srebrenik za šk./ak. 2015/16. godinu

0
6

Banovići – Općina Srebrenik raspisala je konkurs za dodjelu 26 stipendija redovnim učenicima srednjih škola i 62 kredita redovnim studentima prvog (I) i drugog (II) ciklusa studija u šk./ak. 2015/16. godini.

“Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni učenici srednjih škola koji su završili predhodnu školsku godinu godinu sa najmanjom prosječnom ocjenom 4,0 i studenti koji prvi put upisuju prvu godinu studija i koji su predhodne godine školovanja (od I – IV razreda srednje škole ) završili sa najmanjom prosječnom ocjenom 4,0. Za studente ostalih godina studija potrebno je da imaju prosječne ocjene 7,00 na fakultetima prirodnih, tehničkih i medicinskih nauka odnosno prosjek ocjena 7,20“, navodi se u konkursu.

Iznos kredita za studente je 800,00 KM, a stipendija za učenike 500,00 KM i isplaćivat će se u deset (10) jednakih mjesečnih rata. prvi put upisuju prvu godinu studija

U konkursu se navodi da se učenicima generacije iz srednje škole po sistemu automatizma dodjeljuje studentski kredit za prvu godinu studija bez dodatnog bodovanja, a u svakom razredu srednje škole dodjeljuje se po jedna stipendija za posebno nadarenog učenika koji se bira na osnovu bodova iz opštih i posebnih kriterija (učešće na takmičenjima).

Konkurs ostaje otvoren do 27. oktobra 2015. godine.

Detaljnije pogledati Konkurs za učenike srednjih škola (tekst konkursa) i Konkurs za studente (tekst konkursa).

Izvor: http://www.stipendije.ba/novost/2357/mreza-mira.netBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime