“Štedeli smo, 5 miliona EUR Srebrenici”

0
18

Foto: Tanjug

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Srebrenici da je Vlada Srbije odlučila da donira 5 miliona evra tom gradu na istoku Republike Srpske, odnosno BiH.

Srbija će u ponedeljak općini Srebrenici uplatiti dva miliona evra za razvoj infrastruture u toj općini, a ima izdvojenih još tri miliona evra za buduće zajedničke projekte, izjavio je Vučić.

Premijer Srbije je, obraćajući se na investiciono-razvojnoj konferenciji Srebrenica 2015., rekao da je Vlada Srbije, na današnjoj sjednici, izdvojila pet miliona evra, odnosno deset miliona konvertibilnih maraka za Srebrenicu i poručio da je to ulog u budućnost.

“Srbija gleda u budućnost i mi Srbi želimo najbolje odnose sa Bošnjacima, da gradimo najbolju budućnost, da narednih stotinu godina provedemo u miru, da svima bude bolje, da živimo bolje. Ovo je za nas mali doprinos takvoj zajedničkoj budućnosti i uvjeren sam da će uvjek biti više razloga za radost, sreću i život i da ćemo mnogo više misliti na to, a da nikada nećemo zaboraviti i da ćemo uvek umjeti da osudimo ono što je u prošlosti bilo loše”, rekao je Vučić.

Kako je objasnio, Srbija je u 2015. godini štedela i ostvarila dobre rezultate, i zajedno sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom želi da oformi zajednički tim koji će raditi na važnim objektima.

Naše kompanije, vaše lokalne kompanije, da rade projekte u visini od tri miliona evra. Taj novac je spreman. Projekte koje imate, želite da uložite u škole, domove zdravlja, imate puteve u koje treba da se uloži… mi smo spremni i taj novac vam stoji na raslpolaganju”, rekao je Vučić.

On je dodao da svi Srebreničani, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, mogu da računaju na više novca i bolji život.

“Uveren sam da ćete naći način kako da uložite novac u budućnost, a na našu podršku uvek možete da računate”, rekao je Vučić.

On je istakao da su u Srebrenici na današnjem forumu privrednici iz Srbije koji su zainteresovani za poslovne investicije u BiH.

“Srbija je ono malo što je mogla da uradi uradila istinski, punog srca, i mi želimo dobre, iskrene i bratske odnose sa Srebrenicom, kao što Srbi žele sa Bošnjacima”, zaključio je Vučić.

Izvor: B92

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime